Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.038
% 4.63
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.038
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Coinbase Exchange Nedir, Nasıl Kullanılır?

Coinbase Exchange, en geniş işlem hacmine sahip kripto para borsalarından biridir. 2012 yılında oluşturulmuş bir kripto para platformudur.

Coinbase Exchange Nedir?

2008 yılında Bitcoin ile başlayan kripto para kullanımı, çeşitlerinin artması ile yeni bir çağın kapısını aralamıştır. Mevcut durumda birçok ihtiyaç dijital ortamdan karşılanmaktadır ve finans işlemleri de artık çevrimiçi kanallardan yürütülmektedir. Kripto para birimlerinin yaygınlaşması ile, yatırımcıları da artmış ve dünyanın dört bir yanında kullanılmaya başlanmıştır. Farklı özelliklerde ve çeşitte kripto para birimleri oluşmuştur ve sayıları 12.000’i aşmıştır. Her ülkeden yatırımcı bulan para birimlerinin güvenli platformlarda listelenmesi de önem teşkil etmiştir.

Güvenliği üst düzeyde tutan platformlara ihtiyaç duyulmuş ve kişisel verileri koruyan borsalar, kullanıcıların dikkatini çekmiştir. Farklı çeşitlerde kripto para birimlerinin olduğu gibi, onları listeleyen borsalar da farklılık göstermektedir. Sundukları hizmetler benzer olsa da, kullanım açısından birbirinden ayrılan yönleri de bulunmaktadır. Kripto para ticaretinin güvenle yapılabilmesi için, yatırımcılar verilerinin korunmasının yanında sunduğu özelliklere de önem vermektedir. Söz konusu kripto para birimi borsalarından biri de Coinbase Exchange’dir. Coinbase Exchange, 2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından San Francisco, California, ABD’de kurulmuştur. En geniş işlem hacmine sahip kripto para borsalarından biridir.

Coinbase Exchange, geniş bir kripto para birimi yelpazesine, kullanıcı dostu bir tasarıma ve yardımcı eğitim içeriğine sahiptir. Daha deneyimli kripto yatırımcıları için gelişmiş ticaret araçları da sunmaktadır. Bu avantajlar ve birinci sınıf güvenliği sayesinde Coinbase Exchange, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Kripto para birimleri satın almak, depolamak ve satmak için her yönüyle sağlam bir platform olarak tanımlanmaktadır. Yeni başlayan ya da deneyimli yatırımcılar için uygun bir platformdur.

Avantajları

  • Coinbase Exchange, 170’den fazla kripto para birimine erişim sunmaktadır.
  • Basit ve gelişmiş ticarete uygundur.
  • Ücretsiz kripto para birimi kazanma fırsatı sunar.
  • Eğitim içerikleri ile zengindir.
  • Kripto paraların çekimi hızlıdır.
  • Varlıkları korumak için verilerinin %98’ini çevrimdışı olarak muhafaza etmektedir.
  • Kullanıcılara özel sigorta hizmeti sunulmaktadır.
  • Takas işlemleri kolaydır.
  • Her düzeyde yatırımcıya uygundur.

Dezavantajları

  • Belirli işlemlerde yüksek ücretler talep edilmektedir.
  • Sınırlı staking ve faiz fırsatları mevcuttur.

Coinbase Exchange Nasıl Kullanılır?

Coinbase Exchange üzerinden alım satım yapmak isteyen kullanıcıların ilk yapması gereken bir Coinbase hesabı açmaktır. Hesap oluşturmanın ardından hesap doğrulanmalıdır. Ayrıca güvenliğe önem veren Coinbase, kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmesini önermektedir. Ardından kullanım durumuna göre borsa hesabına bir banka ya da kredi kartı bağlanmalıdır. Banka hesabı ile yapılan işlemlerde 2-4 gün arası bir gecikme yaşanabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle kredi kartı kullanımı daha çok tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra kredi kartı ile yapılan işlemler anında gerçekleşmektedir. İşlem limitleri kredi kartı ile, haftalık 200 dolar ile sınırlandırılmıştır. Banka kartı ile yapılacak işlemler ise haftalık 2.500 dolar olarak belirlenmiştir.

Dikkat edilmesi gereken noktalara değinilecek olursa, ağ tarafından onaylanma süresi bazen uzayabilmektedir. Kripto para borsalarında alım-satım işlemlerinin gerçekleşmesi için blockchain ağı tarafından onaylanmalıdır. Bu nedenle onay işlemi uzadığında, onaylandığı andaki değerinden satış işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple ani fiyat değişiklikleri ile, yatırımcılar zarara uğrayabilir. Yatırımcıların dikkatli olması gerekmekte ve zamanlamayı buna göre belirlemelidir.

Coinbase Exchange Nasıl Çalışır?

Coinbase, kullanıcıların kripto para birimi satın almasına, satmasına ve ticaret yapmasına olanak tanımaktadır. Banka hesabından ACH transferleri, banka kartları, para havaleleri ve PayPal gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kabul etmektedir. Aynı zamanda ACH transferleri en uygun maliyetli seçenek olarak belirtilmektedir. Bunun sebebi, herhangi bir ekstra ücret ödemeden bir banka hesabından para yatırılabilmesidir. Ayrıca dijital bir kripto cüzdanı olan Coinbase Wallet’ı sunmaktadır. Kripto paraların Coinbase gibi bir borsa yerine bir cüzdanda tutulması, yatırımcı için daha kontrol edilebilir bir avantaj sunmaktadır. Bununla birlikte Coinbase Wallet’ı kullanmak için müşteri olmak gerekmemektedir. Herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir ve kripto para birimlerini depolayabilmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir