Kriptolar:
30516
Bitcoin:
$54.553
% 7.34
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.14 T
% 2.91
Korku & Açgözlülük:
44 / 100
Bitcoin:
$ 54.553
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.14 T

Coin Mühendisi x Kana Labs AMA Özeti

Coin Mühendisi x Kana Labs AMA Özeti

Kana Labs ile 4 Nisan tarihinde Coin Mühendisi olarak AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı. Bizlere proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan tüm AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Kana Labs yetkilisi şunları aktardı:

Ben Karthik, Kana Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’suyum. Finans teknolojileri alanında 20 yıldan fazla bir süredir çalışıyorum ve kredi kartı ile Forex ticareti konularında uzmanım. Erken dönem bir blockchain şirketi kurduk. Ethereum, Polygon ve Bitcoin Liquid ile çalıştık. RacePay adlı kripto cüzdanı geliştirme sürecine yardımcı olduk ve Major League Baseball (ABD) için 16 takımın token sistemi üzerinde katkıda bulunduk. Son olarak, 2021 yılında Kana Labs’ı başlattık.

Sorular

S1: KanaLabs’ın kendi orijinal ürünü olan Kana Trade, kullanıcılara tamamen zincir dışı merkezi olmayan Sipariş Defteri ticareti sunmak için mi? Lütfen ürününüz hakkında daha fazla ayrıntı verir misiniz? Ürünün farkları nelerdir?

C1: Kana Labs, Econia’nın atomic motoru sipariş defteri üzerine inşa edilmiş, Aptos üzerinde 0 ücretli spot ticaret platformu olan Kana Trade’i geliştirdi. Web2/CEX benzeri bir deneyim sunması nedeniyle lansmanından bu yana 25 milyon doların üzerinde ticaret hacmiyle Aptos’ta en çok kullanılan spot ticaret platformlarından biriyiz.

İki pazarımız var – APT/USDC ve WETH/USDC. ETH gibi varlıklara 0 sentten az gaz ücretiyle maruz kalabilirsiniz. Kana Labs Paymaster’ı entegre ettik, bu nedenle limit siparişleri hariç tüm işlemler için gaz ücreti ödemeniz gerekmez, tamamen ücretsiz.

Yerel çapraz zincir takaslar: Popüler zincirlerden (Ethereum, Polygon, BSC vb.) spot ticaret platformumuza yerel çapraz zincir köprüleme yapıyoruz. Bu sayede fonlarınızı platforma herhangi bir sorun yaşamadan anında aktarabilirsiniz. Bu, çapraz zincir DEX birleştiricimiz tarafından desteklenmektedir.

S2: KanaLabs, Mirai SDK geliştiriyor. SDK, geliştiricilere ne sağlıyor? Örneğin, dApp’ler, blockchain ağları vb. inşa etmek için.

C2: Mirai SDK, ERC 4337 (Hesap Soyutlama teknolojisi) ile desteklenmektedir ve kullanıcıların e-posta ve sosyal medya hesapları aracılığıyla giriş seçenekleri sunarak kullanıcı kabul sürecini basitleştirmeye yardımcı olur, tanıdık Web2 deneyimini yansıtır.
Ek özellikler:

  • Gazsız işlemler, Sponsorlu işlemler, işlem gruplama vb.
  • Evm ve Aptos, Solana vb. gibi Evm ve Evm dışı 10’dan fazla zincirde canlı olduğumuz için, geliştiriciler SDK’mızı kullanarak dApp’ler inşa edebilir ve kullanıcılarına Web2 benzeri bir deneyim sunabilirler.
  • Kullanıcıların işlem ücretini sponsor olmalarına izin verebilirler, kullanıcıların birden fazla işlemi tek bir eyleme gruplamalarına izin verebilirler, bu da özellikle oyunlar için geçerlidir ve kullanıcı deneyimini artırır.

S3: KanaLabs, Paymaster özellikleri sayesinde gazsız işlemler sağlayacak. Lütfen hizmet hakkında daha fazla ayrıntı verir misiniz? Gelecekte bunu nasıl iyileştireceksiniz?

C3: Evet, çözdüğümüz önemli bir sorun gaz ücreti sorunudur. Çünkü paymaster’ımız, ticaret defterimize entegre edildiğinden, kullanıcıların artık işlemler için gaz ücretleri veya yerel tokenlarla ilgilenmeleri gerekmez, her zincir dışı etkileşim gazsızdır. Bu çok güçlü bir teknolojidir.

Örneğin, en büyük sosyalFi uygulamalarından biri olan Chingari, paymaster’ımızı entegre etti. Çoğunluğu yeni Web2 kullanıcılarına sahipler, bunlar bir cüzdanın ne olduğunu veya gaz ücretinin ne olduğunu bilmeyebilirler. Paymaster’ımızı entegre ettikleri için, kullanıcıların diğer Web3 kısıtlamaları hakkında bilgi sahibi olmalarına gerek yoktur; uygulamayı Web2 uygulamalarını nasıl kullandığımız gibi kullanabilirler.

Gelecekte, Paymaster’ımızın Aptos’taki tüm büyük defi, gamefi ve sosyal fi uygulamalarına entegre edilmiş olarak göreceksiniz, çünkü Paymaster sunumlarımız için Aptos’tan hibe aldık.

S4: Başka bir ürününüz var ve bu bir KanaWidget mı? Lütfen Kurulum, yapılandırma ve özelleştirme prosedürleri hakkında bilgi verin.

C4: Bir KanaWidget, kendi platformlarına entegre edebilecekleri özelleştirilebilir bir çapraz zincir Birleştirici Kiti olan Pontem Network (Lumio) gibi en büyük Aptos projelerinden biri tarafından entegre edilmiştir. Hem işlevsellikler hem de kullanıcı arayüzü/tecrübesi üzerinde son derece özelleştirilebilir.

Örneğin, Pontem, Solana ekosisteminden kullanıcıları Aptos’a kaydetmek istediğinde, Kana Labs çapraz zincir SDK’sı tarafından desteklenen Kana Widget’ımızı entegre ettiler ve şimdi kullanıcılar Pontem’e gidip Solana varlıklarını doğrudan Pontem üzerinden Aptos’a dönüştürebilirler, harici uygulamalara gitmelerine gerek yok, her şey kolayca entegre edilmiştir. Bunu, diğer zincirlerden likiditeyi mizah jetonlarına getirmek isteyen birkaç daha meme jeton projesi kullanıyor. 8’den fazla EVM ve EVM dışı zincirde canlıyız.

S5: Aynı zamanda KanaLabs, DeFi kullanıcılarına akıllı cüzdanlar ve soyutlanmış hesaplar sunacak, bunu EVM ve EVM dışı tarafta yapacak mısınız yoksa yapmayacak mısınız?

C5: Evet, zaten hem EVM hem de EVM dışı zincirler için bunu yapıyoruz.


Kana Labs hakkında daha detaylı bilgiye ve white-paper’a ulaşmak için buraya tıklayınız.


Twitter Soruları

S1: Kana Labs’ın sosyal medya hesapları birçok Türk etkileyici tarafından takip ediliyor. Türk pazarındaki hedeflerinizden ve Türk topluluğu için özel etkinliklerinizden bahsedebilir misiniz?

C1: Türk pazarının, kripto alanında lider olma potansiyeline sahip son derece büyüyen bir pazar olduğuna inanıyoruz. Kana Labs olarak, DeFi’yi anlayıp kullanma yeteneğine sahip kullanıcılara küresel erişimimizi genişletmeyi daima hedefliyoruz. Türk topluluğunun son derece tutkulu ve akıllı bir topluluk olduğuna inanıyoruz ve doğru motivasyonlarla bize gerçekten yardımcı olabileceklerini düşünüyoruz.

S2: Tüm kullanıcıların, acemi veya profesyonel, DeFi devriminden nasıl faydalanabileceklerini nasıl garanti ediyor? Ayrıca, platformunuzun kitlelere DeFi’yi kolayca erişilebilir hale getirmek için geliştirdiği çözümler nelerdir? 

C2: Kana Labs, milyonlarca kullanıcının Web3’e katılmasını çok ciddiye alıyor. Bu, paymaster ve Mirai akıllı cüzdan SDK sunumlarımızdan da açıkça görülmektedir. Kripto deneyiminde iki temel sorun var:

  • Kabul ve gaz ücretleri
  • Her ikisi de Kana Labs paymaster kullanılarak çözülecek, burada gaz ücreti 9’dan fazla zincirde kullanıcılar için 0 olacak.

Mirai SDK’mızı kullanarak, kullanıcılar Google hesabıyla giriş yaparak Web3 benzeri bir deneyim yaşayabilirler, EOAnın cüzdanlarını hatırlamak zorunda olmadıkları yerlerde. Eğer özel anahtarı kaybederseniz, fonları kaybedersiniz. Akıllı cüzdan SDK’mızı kullanarak, kullanıcılar fonlarına kurtarma mekanizmaları kurabilir ve daha fazla güvenlik sağlayabilirler.

Kana Labs platformunu daha detaylı inceleyip kullanmak için buraya tıklayınız.

S3: Akıllı cüzdanınız ve DeFi panonuzun, kullanıcı erişimini web3 dünyasına basitleştirirken aynı zamanda hız, güvenlik ve fiyat optimizasyonunu nasıl sağladığından emin oluyorsunuz?

C3: Akıllı cüzdan, web3 kullanıcılarının web3 dünyasına giriş noktasıdır; burada kullanıcılar, aynı web2 deneyimiyle DeFi protokolleri üzerinde işlem yapabilir ve web3 oyunları oynayabilirler. Kullanıcılar, bir cüzdan uzantısı kurup anahtar ifadesini hatırlamak yerine sadece Google ile oturum açarak uygulamaları kullanmaya başlayabilirler. Kullanıcılar, işlemlerin sponsor edilebileceği için gaz ücretleri hakkında endişelenmeden uygulamaları kullanmaya başlayabilirler. Kullanıcılar için önemli bir kısım güvenliktir; mevcut altyapıda kullanıcılar özel anahtarlarını kaybettiklerinde fonlarını kurtaramazlar, akıllı cüzdan SDK’mızda, bir koruyucu cüzdan aracılığıyla cüzdan erişimini kolayca kurtarabilmenizi sağlayan bir koruyucu özelliği inşa ediyoruz, böylelikle güvenliği sağlıyoruz.

S4: Kana Labs, moda endüstrisinde varlığını ve ortaklıklarını nasıl genişletmeyi planlıyor ve platformun phygital moda ve metaverse’nin geleceğini şekillendirmedeki rolü nedir? 

C4: Phygital moda ana akıma geçiş yapmak için kripto veya NFT hakkında hiçbir fikri olmayan acemi kullanıcılar için sorunsuz bir kabul sürecine sahip olmak önemlidir. Tam da bu problemi çözüyoruz; metaverse platformu, oyunlar ve diğer uygulamalar akıllı cüzdanımızı entegre ettiğinde tüm kripto karmaşıklıkları soyutlanacak, onlar için basit bir web2 deneyimi olacak. Kullanıcıların zincir veya gaz ücretleri hakkında endişelenmelerine gerek yok, her şey kullanıcılarımızı kullanarak soyutlanacak, Mirai SDK’mızı kullanıyor.

S5: 2024 yol haritasına baktığımda Q1’de “Bir Oyun Başlatıcısı ve dev bir oyun topluluğu oluşturmak için oyun ortaklarıyla çalışıyoruz.” diye bir gönderi gördüm. Mevcut oyun alanının gelişimi nasıl ve hangi tür promosyonlar yapmayı planlıyorsunuz?

C5: Bu konuda iki yön bulunmaktadır. Farklı platformlarda 10.000’den fazla üyeye sahip çalışan bir oyun topluluğumuz var ve düzenli olarak nakit ödüllü espor turnuvaları düzenliyoruz. Kore ve Japonya’daki önde gelen oyun stüdyoları ve web3 oyunlarından önemli ilgi gördük ve akıllı cüzdanımızı ve paymaster’ımızı entegre etmelerini istedik, böylece oyuncular web2 benzeri bir deneyime sahip olabilirler. Bu, oyuncular için kullanıcı deneyimini iyileştirme ve milyonlarca kullanıcıyı web3’e kaydetme hayalini gerçekleştirmede bir adımdır.


Telegram Soruları

S1: Kana Labs, DeFi ve GameFi gibi iki önemli kategoriyi içeren bir projedir. Peki, bu iki farklı alanda ne tür projeler oluşturmayı planlıyorsunuz? DeFi ve GameFi’yi nasıl sentezleyeceksiniz?

C1: Bu ilginç bir soru. GameFi’nin, oyun içinde swap, staking vb. işlemleri içeren yerleşik bir ekonomi ile DeFi’yi çok yönlü olarak kullanabileceğine inanıyoruz. Şimdiye kadar, herkes gameFi ve DeFi’yi 2 ayrı alan olarak düşünüyordu, ancak her ikisinin de tam değeri, bu 2 alanın zekice bir şekilde birleştirilmesiyle sadece web3 kullanıcılarına ve oyunculara geri verilebilir. Biz de bu 2 alan arasında bir köprü olarak işlev görmeyi ve kolaylaştırmayı başarabileceğimize inanıyoruz.

S2: Birçok yatırımcı, projenin gerçek değerini anlamadan sadece kısa vadeli token değerine odaklanıyor. Yatırımcıların uzun vadede Codify’a yatırım yapmaları için motivasyonları ve faydaları hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

C2: Projeyi uzun vadeli olarak büyütmeye inanıyoruz. Son 2.5 yıldır çalışıyoruz ve önümüzdeki 10-20 yıl boyunca da burada olacağız. Web2 şirketleri gibi, kullanıcılarını ve hissedarlarını sürekli faydalar ve temettülerle ödüllendiren, biz de aynısını yapmayı planlıyoruz.

S3: Kana Labs, cüzdanların ve uzantıların ödeme yöneticilerini (paymasters) kullanarak yinelenen abonelik gelirleri oluşturmasını ve kullanıcı bağlılığını artırmasını nasıl öngörüyor?

C3: Tüm cüzdanların, kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak için paymaster kullanarak cüzdanlarında sponsorlu işlemler (TXs) bulundurmasını bekliyoruz.

S4: Kana Labs’in diğer projelerle karşılaştırıldığında en önemli özelliği/farkı nedir? Tüm önemli detayları açıklar mısınız?

C4: Biz, çoğunlukla EVM’lerle ilgilenen diğer rakiplerden oldukça farklıyız; biz ise EVM dışı zincirlere odaklanıyoruz.

S5: Kana Labs, kullanıcı verilerinin güvenliğini ve gizliliğini nasıl sağlıyor ve yetkisiz erişimi veya veri ihlallerini önlemek için hangi önlemler alınmış durumda?

C5: Platformumuzda, her şey merkezi olmayan ve hiçbir veri platformlarımızda veya sunucularımızda saklanmıyor. Her şey zincir üstünde ve şeffaf olarak saklanır, böylece maksimum güvenlik sağlanır.


Kana Labs hakkında daha fazla bilgiyi X hesabında bulabilirsiniz.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir