Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.478
% 5.48
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.478
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Citi, Avrupa’nın hisseler konusunda fazla boğa olduğunu belirtiyor

Citigroup analistlerine göre gösterge endekslerde bu yıl şimdiye kadar yaşanan yaklaşık %20’lik düşüşe rağmen Avrupalı analistler yerel hisse senetlerine karşı çok fazla boğa olma eğiliminde.

Perşembe günü müşterilerine gönderdikleri bir notta Citi’nin Avrupa hisse senedi stratejistleri ekibi, kendi mevcut tavsiyelerinin Avrupa hisse senetlerinde dibi satın almak olduğunu ancak satış taraflı analistlerin, neredeyse oy birliğiyle boğa yönlü olmasından endişe duyduklarını söyledi.

Notta, “Satışlara karşı konsensüs alımlarının bu ölçüsü, yükselişin zirvesine yakın.” denildi. “Geçmişte aşırı boğa yaklaşımın piyasadaki önemli düşüşlerden önce gelmesiyle birlikte bu aykırı bir satış sinyali olmuştur.”

Citi, Avrupalı analistlerin kazanç tahminlerindeki aşağı yönlü revizyonları yatırım tavsiyesi notunda düşüşe dönüştürmelerinin altı ay gibi oldukça uzun bir zaman aldığını belirtiyor. Tahminlerini düşürmeye başlamış olsalar da tavsiyeler, taşımacılık hariç, hâlâ büyük ölçüde boğa yönünde.

Citi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Avrupa’nın ekonomik görünümündeki ciddi bozulmayı takip etmesi muhtemel görünen kazançlardaki düşüşleri hesaba katmadan, Avrupa’daki rakiplerinin bu yıl değerlemelerdeki düşüş nedeniyle yanlış bir iyimserlik duygusuna kapıldıklarına inanıyor. Bu durum özellikle Infineon (OTC:IFNNY) ve BE Semiconductor (OTC:BESIY) gibi şirketlerin bu yıl %40’ın üzerinde, STMicroelectronics’in (NYSE:STM) ise %30’un üzerinde değer kaybettiği yarı iletken sektörü için geçerli.

Enerji ve perakende, satış tarafındaki boğa yaklaşımın en belirgin olduğu diğer iki sektör – perakende, özellikle yılın ikinci yarısında tavan yapacak enerji faturaları ile hanehalkı finansmanı için kötü görünümü düşününce öne çıkıyor.

Citi ekibinin aşağı yönlü kazanç revizyonları nedeniyle en fazla risk altında gördüğü bireysel hisseler arasında İngiltere merkezli bahis şirketi Entain (OTC:GMVHY), ev inşaatçısı Persimmon (LON:PSN) ve Alman moda ve atletik giyim grubu Puma (ETR:PUMG) yer alıyor. Carrefour (OTC:CRRFY) ve HelloFresh (OTC:HLFFF) de “riskli alımlar” listesinde yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir