Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.113
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.113
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Circle ve Tether, FTX veya Alameda ile ticari ilişkileri olmadığını açıkladı

Investing.com – Kripto para sektöründe piyasanın en büyük sabit kripto para ihraççıları Tether ve Circle’ın FTX ile Alameda ile bağlantılı olduğuna dair söylentiler çıkmaya başladı. 

Bu söylentilere hızlıca yanıt veren Circle CEO’su Jeremy Allaire, Twitter üzerinden açıklamalarda bulunurken şirketinin FTX veya Alameda ile bir kredi ilişkisine girmediğini ve Circle’ın FTT teminatının olmadığını söyledi. Bunun yanında Allaire, Circle’ın FTX’in küçük bir hissedarı olduğunu kabul etti ve Circle’ın Kraken, Coinbase ve BinanceUS’de de düşük oranlı hisseleri olduğunu söyledi.

Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino da söylentilere cevap vermekte gecikmedi. Ardoino da FTX ve Alameda ile ticari bir ilişkilerinin olmadığını söyledi. Yapılan açıklamalar, Twitter’da popüler bir kripto muhabiri olan Colin Wu’un, Binance’in FTX’i satın almaya yönelik kararı sonrası hem Circle hem de Tether’in ilgili şirketlerle ticari bir ilişki içinde olup olmadıklarını açıklaması gerektiği söylemesinin ardından geldi.

Söylentiler, son 48 saatte Blockchain verilerine göre yüksek miktarlı USDC’nin Circle’dan FTX’e aktarılmasıyla ortaya çıktı. Bunun yanında geçmiş dönemlerde Alameda’nın Tether’dan önemli miktarlarda USDT aldığı biliniyor. Tether’in Baş Teknoloji Sorumlusu, yaptığı açıklamada Alameda’nın müşteri taleplerine göre USDT talebi olduğunu doğrularken sabit varlık ihraçlarının kredili olarak gerçekleşmediğinin altını çizdi.  

Circle CEO’su Jeremy Allaire, USDC’nin mevcut krizden etkilenmediğini bildirmeden önce FTX krizini, bankacılık tarihine geçen büyük iflas olayı Lehman Brothers çöküşüne benzetti.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir