Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.925
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.925
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Circle, Olası Halka Arz Öncesinde ABD’ye Taşınacak

2024: Kripto ve Stablecoin Düzenlemeleri - Circle CEO’su Görüşü

Stablecoin ihraççısı Circle, yasal merkezini İrlanda’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne taşımayı planlıyor. Circle, Ocak ayında hisse senetlerinin halka arzı için gizli başvuru yapmıştı.

Circle‘ın ana şirketi, İrlanda Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi’ne firmanın yasal olarak taşınması için gerekli evrakları sundu. Bu hamlenin nedeni tam olarak açıklanmasa da, Bloomberg ilk olarak Çarşamba günü bu haberi duyurdu.

Circle’ın potansiyel halka arzı, taşınmanın olası nedenleri arasında yer alabilir. ABD’nin daha yüksek vergi yükü göz önüne alındığında, İrlanda’nın nispeten düşük kurumsal vergi oranlarına kıyasla bu hareketin başka türlü cazip olmadığı düşünülüyor.

Circle, Ocak ayında halka açık bir şirket olma planları çerçevesinde gizli bir şekilde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir taslak kayıt beyannamesi olan S-1 formunu sunmuştu. Bu, halka arz sürecini kamuoyunun gözünden uzakta tamamlama esnekliği sağlayan yaygın bir yaklaşımdır.

Firma, hisse miktarı ve fiyatlandırma ile ilgili detayların henüz belirlenmediğini ve lansmanın SEC incelemesi ve piyasa koşulları gibi diğer etkenlere bağlı olduğunu belirtmişti.

Circle’ın USDC stablecoini, Tether’in USDT’sinin ardından ikinci en büyük stablecoindir ve piyasa değeri 32,9 milyar dolar civarındadır.

2021 yılında, Circle, Concord Acquisition Corp. adlı Özel Amaçlı Satın Alma Şirketi (SPAC) ile birleşerek halka açılmayı planlamıştı, ancak bu düzenleme daha sonra başarısız oldu.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir