Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.314
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.314
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Çinliler Bu Altcoin’e Yöneldi: Milyonluk Yatırım da Aldı!

Çinli kullanıcılar, pandemi ve diğer sansürlenebilir medya görüntülerini kaydetmek için bir altcoin üzerinde depolanan NFT’lere yöneliyor.

Bu altcoin, sansüre karşı mücadelede Çinli kullanıcıların dikkatini çekiyor

Blockchain tabanlı depolama çözümü olan Arweave, Moore’un azalan veri depolama maliyeti Yasasına dayanan yeni bir Blockchain türüdür. Kullanıcılar, yüz yıllık depolama için megabayt başına bir sentten daha az bir ücretle peşin ödeme yapabilir ve tahakkuk eden faiz, azalan depolama maliyetini sonsuza kadar karşılayabiliyor. Halihazırda geliştirilmiş yaklaşık 200 uygulama ile 1 milyondan fazla veri şu anda permaweb’de depolanıyor. Daha fazla bilgi için Coinmuhendisi.com olarak hazırladığımız makalemize göz atabilirsiniz.

İçerik üreticileri Arweave’e katılıyor

Sansürü atlamaya devam etme çabalarında, diğer içerik oluşturucular daha önce Weibo’da yapılmış podcast’leri ve gönderileri yedeklemek için Arweave’e döndü. Çinli bir yayıncı, 100.000 yazar tarafından yazılan makaleleri kalıcı olarak depolamak için Blockchain teknolojisini kullanıyor. Benzer şekilde, LikeCoin, içeriği korumak için bir basit bir WordPress eklentisine sahip. LikeCoin kurucusu Kin Ko2nun açıklamalarından bir alıntı:

Bir makaleniz varsa, insanlık tarihi olarak kalıcı olarak saklanacak kadar önemli olduğunu düşündüğünüz sürece, bunu yapabilirsiniz.

Ko’nun teknolojisi, Hong Kong Radyo Televizyonu’ndan arşivlenmiş içeriği korumak için çaresiz olan Hong Kong sakinleri tarafından daha önce kullanılmıştı. Bu hamle, yayıncının bir yıldan eski içeriği silmeye başlayacağını açıklamasının ardından geldi. 2019’da, bir grup protestocuya yapılan saldırının video görüntüleri, halkın kolluk kuvvetlerine olan güveninin keskin bir şekilde düşmesine neden olarak video içeriğini siyasi olarak suçladı ve silme olasılığını artırdı. Sonuç olarak, Ko’nun yeni gelişen teknolojisini kullanmada koruma çok önemli hale geldi.

Korumanın anahtarı birden fazla depolama konumu

Digital Currency Initiative’de MIT uzmanı Neha Narula’ya göre, içeriği korumanın en iyi yolu fazlalık yaratmaktır “böylece biri onu kaldırmak isterse, bu kopyaları barındıran tüm insanlara gitmesi gerekir” diyor. LikeCoin, medya dosyasını birden fazla yerde depolamak için Arweave’i kullanır, bu da içeriği sansürlemeyi zorlaştırır, ancak InterPlanetary File System (IPFS) kullanarak bulmayı kolaylaştırır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir