Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Çin’in uyarılarına rağmen Pelosi’nin Tayvan’a gitmesi bekleniyor

Çin’in uyarılarına rağmen, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Salı günü Tayvan’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Pelosi’nin programı hakkındaki ilk haber, Tayvan’ın iktidar yanlısı parti gazetelerinden biri olan Liberty Times tarafından bildirildi. Tayvan Dışişleri Bakanlığı ise Pelosi’nin seyahat programı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in uyarılarına rağmen Pelosi’nin Tayvan’a olası ziyaretinin iki ülke arasındaki askeri çatışma riskini artıracağı öngörülüyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, Pekin’deki günlük basın toplantısında, Pelosi’nin ziyaret programında, Tayvan’ın adının anılmamasıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, “Kongre’nin yaptığı açıklamayı ve Pelosi’nin ekibinin Twitter paylaşımlarını gördük. Ziyaretin gündemini yakından izliyoruz.” dedi.

Meclis Başkanı’nın resmi internet sitesinde dün ziyaret programına ilişkin yayımlanan açıklamada, Pelosi’nin 5 kişilik Kongre heyetiyle Singapur, Malezya, Güney Kore ve Japonya’yı ziyaret edeceği belirtilmiş fakat Tayvan’ın adı anılmamıştı.

Ziyaretle ilgili ciddi endişeleri olduğunu ve karşı çıktıklarını defalarca yinelediklerini vurgulayan Sözcü Cao, “Olası ziyaret, iç işlerine açık bir müdahale anlamına gelecek, Çin’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal edecektir. Pelosi, eğer ziyareti yapmakta ısrar ederse bunun ciddi sonuçları olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Çin toprak bütünlüğünü korumak için gereken tedbirleri alacaktır”

Devlet Başkanı Şi Cinping’in, ABD Başkan Joe Biden ile 28 Temmuz’da yaptığı telefon görüşmesinde, Çin’in Tayvan sorunundaki tavrını ortaya koyduğunu, “egemenliği ve toprak bütünlüğünü korumanın 1,4 milyar Çinlinin ortak iradesi olduğunu, halkın iradesinin çiğnenemeyeceğini, ateşle oynayanın yanacağını” vurguladığını hatırlatan Cao, şunları kaydetti:

“ABD tarafına şunu tekrar hatırlatmak isteriz ki; Çin, her türlü olasılığa hazırlıklı olacaktır, Çin ordusu alsa boş durmayacaktır. Çin tarafı, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için gereken tedbirleri alacaktır.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir