Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.637
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.637
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Çin’in Kripto Sansürleri, Haber Kuruluşları ve Madencilik Havuzlarına Ulaştı

Çin’in kripto varlıklara ilişkin sansürleri haber kuruluşları ve madencilik havuzlarına ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

2017’de kurulan ve Çin’in en büyük kripto medya kuruluşlarından biri olan Chainnews kapanıyor. Chainnews genel yayın yönetmeni Cuma günü WeChat’te platformun tamamen kapatıldığını söyledi ve toplulukta yıllardır onunla birlikte olan herkese şükranlarını dile getirdi. Diğer taraftan, madencilik havuzları da sansürden nasibini aldı ve ülke yerel madenci IP’lerinin büyük madencilik havuzu hizmetlerine bağlanmasını tespit etmek ve engellemek için ek adımlar attı. Çin’in bu hamleleri, geçtiğimiz aylarda madencilere yönelik başlattığı kontrolleri gevşetmediğinin bir işareti olarak ele alındı. 

Bu ayın başlarında, en az üç büyük Çince kripto medya kuruluşunun (Chainnews, ODaily ve BlockBeats) mobil uygulamaları ve internet siteleri neredeyse aynı anda erişilemez hale gelmiş, bunun üzerine kuruluşlar ise hizmetlerini sürdürebilmek için Telegram’a ve ve yeni domainlere geçmişlerdi. ODaily ve BlockBeats gibi bazı medya kuruluşları ise, internet siteleri üzerinde hizmet verebilmelerine rağmen, mobil uygulamaları üzerinde hizmet kesintisi yaşıyorlar. Bilindiği gibi CoinMarketCap, CoinGecko ve TradingView gibi piyasalar hakkında bilgi paylaşımlarının yapıldığı popüler siteler, Çin’in Büyük Güvenlik Duvarı tarafından birkaç ay önce engellenmişti.

Madencilik Havuzları Engellendi

The Block’un aktardığına göre, Çin’in en büyük internet servis sağlayıcısı olan China Telecom, madencilik havuzlarının URL’leriyle iletişim kuran yerli madenci IP’lerini tespit etmek için bir çözüm buldu. Şirket, belirli IP’lere yönelik internet hizmetini kesebilir veya madencilik havuzlarının bireysel ekipmanlara bağlanmak için kullandığı URL’leri manuel olarak kara listeye alabilir. The Block ayrıca hem Bitcoin hem de Ethereum’un hash oranına göre en büyük 10 madencilik havuzunun neredeyse tamamına kendi doğrulamalarına dayanarak Çin içindeki IP’lerden erişilemediğini bildirdi. Kesintide F2Pool, ViaBTC, BinancePool ve BTC.com gibi havuzlar yer aldı. Bu havuzlar, son 24 saat içinde hem Bitcoin hem de Ethereum için gerçek zamanlı hash oranında %10’luk sert düşüşler yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir