Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.939
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.939
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Çin’in iyimserliği üzerine maden hisseleri ve baz metaller değer kazandı

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Çin’in COVID-19’a karşı sıfır tolerans politikasında hızlı bir gevşeme umutlarını güçlendiren bir rapora karşılık baz metal fiyatlarının artmasıyla madencilik hisseleri Cuma günü yükseldi.

Bloomberg daha önce Çin’in, virüs vakalarını ülkeye getirdikleri için hava yollarını cezalandıran bir sistemi iptal etme planları üzerinde çalıştığını bildirmişti. Haber, Çin sosyal medyasında yer alan doğrulanmamış iddiaların, hükümetin tüm yıl ülke ekonomisine ayak bağı olan bir politikadan çıkışı koordine etmek için yeni bir komite kurabileceğini söylemesiyle Çin hisselerinde başlayan güçlü ralliyi canlandırmıştı.

Ulusal Sağlık Komitesi, Perşembe günü bu iddiaları çürütmüştü ancak Cuma günkü tepki, pandemiden kaynaklı sorunların devam etmesi nedeniyle kötü performans gösteren bir piyasanın, umutsuzca daha iyiye doğru bir dönüşe inanmak istediğini gösterdi.

Bu umutlar, haber bültenlerinin daha önce Çin hükümetine danışmanlık yapmış bir epidemiyolog olan Zeng Guang’ın, bir yatırım konferansında COVID-19 politikasında beş ila altı ay içinde önemli değişiklikler beklediğini söylemesiyle güçlendi.

Hong Kong Hang Seng endeksi, bu haber üzerine %5,4 yükselerek son 11 yılın en iyi haftasını tamamladı. Çin anakarasındaki hisse senedi endeksleri %2,5 ile %3,6 arasında değer kazandı.

İyimserlik, Çin’in geleneksel büyüme göstergesi olan demir cevheri fiyatlarına da yansıdı. Bu hafta başında demir cevheri, 80,03 dolar ile 2,5 yılın en düşük seviyesini gördükten sonra 85 dolara yükseldi. Londra’daki bakır vadeli işlemleri de %2,9 artışla 7.991 dolara çıkarken alüminyum ve çinko vadeli işlemleri sırasıyla %1,8 ve %3,7 artış gösterdi.

Bu durum, Cuma günü Londra’da listelenen bazı madencilik şirketlerinin kazanmasını sağladı. Anglo American (LON:AAL) hisseleri %7,3 yükselirken Rio Tinto (LON:RIO) hisseleri %5,9 ve Glencore (LON:GLEN) hisseleri %3 yükseldi. Bakır uzmanı Antofagasta (LON:ANTO) hisseleri %5,5 değer kazanırken kömür madenciliği grubu Thungela Resources (LON:TGAT) %2,2 artış yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir