Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$65.342
% 2.67
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.342
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Çin’de Dijital Yuan Kullanımına İlgi Artıyor

Çin Merkez Bankası (PBOC), dijital yuan kullanılan işlemlerde 100 milyar yuanın aşıldığını açıkladı.

Çin, şimdiye kadar 23 farklı şehirde dijital yuan için testlerini tamamlamıştı. Yapılan son açıklamalar ve planlamalar neticesinde, dijital yuan için 4 farklı şehirde daha çalışmalar yürütülüyor. Çin Merkez Bankası tarafından açıklanan veriler, dijital yuanın kullanımının artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

Çin’de Dijital Yuan Kullanımı 100 Milyon Yuanın Üzerinde

Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından yapılan açıklamada, Çin’de dijital yuan kullanılan işlemlerin 31 Ağustos itibarıyla 100 milyar yuanı (13.9 milyar dolar) aştığı ve ülkenin merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürmeye devam ettiği belirtildi.

PBOC, harcamaların 15 il ve belediyedeki pilot bölgelerde 360 ​​milyon işlemi kapsadığını ve 5,6 milyondan fazla tüccarın artık dijital para birimiyle ödeme kabul edebileceğini de sözlerine ekledi.

Banka, dijital yuanın şu ana kadar ağırlıklı olarak yerel perakende ödemeler için kullanıldığını söyledi. Ayrıca, kurumsal ve kişisel işlerin yanı sıra finans, vergilendirme ve devlet işlerinde kullanım için tanıtılacağını da sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir