Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.423
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.423
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Çin’de Dijital Yuan Cüzdanlarının Sayısı 140 Milyona Ulaştı

Bir Çin yetkilisi, Çin’deki dijital yuan cüzdan sayısının Haziran ayının sonundan bugüne yedi kat artarak 140 milyonu bulduğunu söyledi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Çin’deki dijitak yuan sayısının 140 milyona ulaştığı açıklandı. e-CNY’deki işlemlerin miktarı 62 milyar yuana ulaşmış durumda.

Haziran Ayından Beri Yedi Kat Arttı

Çin, ulusal bir dijital para birimi oluşturma konusunda açık ara en önde yer alıyor. Ülkede dijital yuanı yaygınlaştırma konusunda birçok önemli adım atılmış durumda.

Çin Halk Bankası’nın üst düzey yetkilisi, dijital yuan cüzdanı sayısının 140 milyonu aştığını duyurdu. Bu Haziran ayından bu zamana yedi katlık bir artış olduğu anlamına geliyor.

Bununla birlikte bir kişinin birde fazla dijital yuan hesabı olabileceği de vurgulanıyor.

ABD’de Dijital Yuan Tartışması

Pekin’de yapılacak olan Kış Olimpiyat Oyunları’ndan sporcuların dijital yuan kullanabilmesine olanak tanınması, iki süper gücü karşı karşıya getirdi.

Cumhuriyetçi Senatörler Cynthia Lummis, Marsha Blackburn ve Roger Wicker, ABD Olimpiyat Komitesi’ni, casusluk endişesi sebebiyle, Amerikan sporcularının etkinlik sırasında dijital yuan kullanmasını yasaklamaya çağırdı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Amerikalıların sorun çıkarmayı bırakmaları gerektiğini söyledi. Çinli yetkililer ABD’nin dijital para biriminin ne olduğunun farkında olmadığını dile getirdi.

“Dijital para biriminin gerçekte ne olduğunu anlama çalışmalarını öneriyoruz. ABD’li politikacılar Olimpiyat Tüzüğü’nde öngörülen ruha uymalı, sporu siyasi bir mesele haline getirmeyi bırakmalı”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir