Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$69.614
% 4.81
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.614
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Çılgın Bilim Adamı Şoke Etti: Bu Altcoin Ponzi Şeması!

Ethereum’un merakla beklenen Merge’ü yaklaşıyor. Bu yükseltme bazılarını heyecanlandırırken, kimilerinin de eleştirilerinin nedeni oluyor. Skerry Technologies’den bir ‘çılgın bilim adamı’, lider altcoin Ethereum’un peşine düştü. Bilim adamı, kripto parayı birden fazla bakış açısıyla eleştiriyor. Hatta, Ethereum’u ‘Ponzi Şeması’ olmakla itham ediyor.

“Lider altcoin Ethereum bir Ponzi Şeması!”

Skerry Technologies’de çalışan kendini ‘çılgın bilim adamı’ ilan eden Nicholas Weaver’ı pek çok kişi tanımıyor. Görünüşe göre Weaver’ın Ethereum Blockchain’i çiğneyecek kuvvette bir çenesi var. Ona göre, ağ güvenilmez. En azından Bloomberg TV ile yaptığı son röportajda bu bakış açısıyla ortaya çıktı. Ethereum hakkında söylemek istediği birkaç nokta vardı. Bloomberg, Twitter hesabından bunu şu şekilde paylaştı:

Skerry Technologies Baş Çılgın Bilim Adamı Nicholas Weaver, Ethereum’un “kendiliğinden oluşan bir Ponzi şeması” olduğunu söylüyor. Merakla beklenen Ethereum Merge, Ethereum küresel bilgisayarı ve bunun tüm kripto ekosistemi üzerindeki potansiyel etkisini tartışıyor.

Proof of Stake çok uzun süre geciktirildi

Coinmuhendisi.com’dan Ethereum geliştiricileri bir süredir ağı bir Proof-of-Stake (PoS) sistemine yükseltme sözü vermeye devam ediyor. Bu, ağı teknik olarak mevcut Proof of Work (PoW) modelinden fütüristik PoS modeline geçirecek. Bu yükseltme ‘Ethereum Merge’ olarak popüler hale geldi. PoS, madencilikte daha az enerji kullanımı nedeniyle daha verimli model olarak lanse ediliyor.

Weaver’ın bakış açısından Merge sisteminin teslimatının birden çok kez ertelenmiş olması, Ethereum’u kötü bir sistem haline getiriyor. ‘Çılgın bilim adamı’, Ethereum’u kendi iç ekonomisi açısından ‘kendiliğinden oluşan bir Ponzi şeması’ olarak adlandırmaya devam ediyor. Bu bağlamda PoS’u tanıtmanın bu sorunu çözmediğini kaydediyor.

Ardından, Weaver’ın ağın verimi hakkında söyleyecek bir şeyleri daha var. Ona göre, Ethereum Global Bilgisayarı çok yavaş. Küçük bir Raspberry Pi hesaplama modülünden yaklaşık 1/5.000’de bir daha hızlı. Yine PoW’dan PoS’a geçişin sistemi bu açıdan iyileştirmeyeceğini ileri sürüyor.

“En çok paraya sahip olan kuralları yapar”

PoS modelleri, daha yüksek paya sahip olanları tercih ediyor. Ayrıca, oylama etkinlikleri sırasında ağ yönetiminde onlara daha fazla kaldıraç sağlıyor. Bu nedenle, Weaver’a göre Ethereum’un PoW’dan PoS’a geçişi kötü bir fikir. Çünkü gücü birkaç yüksek bahisli varlık arasında konsolide ediyor. Dahası, geri kalanı önemli bir oylama gücü olmadan bırakıyor.

Basın zamanında Ethereum, CoinMarketCap verilerine göre, günlük bazda %9,85 artışla 1.517 dolardan işlem görüyordu. Lider altcoin dün verdiği kayıpları bugün geri kazandı. Bununla birlikte ETH, 4,9 bin dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %70 uzakta duruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir