Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.226
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.226
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Chromia Nedir? Chr Coin

Chromia, dApp’ler geliştirmek ve ölçeklenebilirlik sorununa çözüm getirmeyi hedefleyen bir blokzinciri platformudur.

Chromia Nedir?

İsveçli Chromaway AB şirketi tarafından oluşturulan Chromia, açık kaynaklı bir kamu blokzinciridir. İlişkisel blokzincirlerinden oluşan bir ağdan meydana gelmektedir. Or Perelman, Henrik Hjelte ve Alex Mizrahi Chromia’yı oluşturan ekiptir. Perelman, Hjelte ve Mizrahi kripto alanında oldukça tecrübeli kişilerdir. Örneğin Mizrahi, Proof of Stake fikir birliği üzerine oluşumun ilk günlerinde akademik makaleler yayınlamıştır.

Chromia, insanların gerçek dünyada merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmasını kolaylaştıran bir blokzincir olarak tanımlanmaktadır. Temel amacı, mevcut dApp’leri geliştirmek, ölçeklenebilirlik, gelişmiş veri işleme ve özelleştirilebilir ücretler sunularak dApp’lerin oluşturulmasını sağlamaktır. Chromia, hem beklentileri karşılamakta hem de gelcek hedefleri ile yenilikçi çözümler sunan bir platform olarak değerlendirilmektedir.

Üzerinde çalışan her dApp, kendi yan zincirinde de çalışmaktadır. Bu sayede her uygulamanın çok daha verimli bir şekilde ölçeklenmesini sağlamaktadır. Ayrıca her ücret yapıları arasında geliştiricilerin seçim yapma özgürlüğü elde etmesi de hedeflenmektedir. Chromia, sektörde rekabet eden işlem ücretleri ve onay süreleri sunmaktadır. Uygulamaların hızlıca dağıltılmasını sağlar. Chromia, şeffaf finansal uygulamalar ve Chromia staking mekanizmaları, merkeziyetsiz oyun ve zincir üzerinde merkeziyetsiz sosyal ağ uygulamaları için geliştirme fırsatları kapsamayı hedeflemektedir.

CHR Coin Nedir?

Chromia’nın yerel kripto para birimi CHR Coin’dir. Birçok işleve sahip olan CHR Coin, platformdaki tüm katılımcılar için yararlı teşvikler oluşturulmak üzere tasarlanmış yardımcı bir tokendır. 2019 yılında piyasaya sürülen CHR Coin, Chromia’nın yerel hizmet tokenı olarak tanımlanmaktadır. CHR token sahibi kullanıcılar, dApp’ler içinde kullanabilmektedir. dApp’ler, CHR token’ını kullanan üreticileri engellemek için işlem ücretlerini ödemektedir.

Chromia, dApp’lerin CHR destekli tokenler çıkarmasına izin vermektedir. Aynı zamanda dApp projelerinin yatırımcıları bir kar paylaşım sözleşmesi yoluyla CHR’de tazmin edilebilmektedir. CHR Coin, geliştiriciler için daha fazla gelir elde etme fırsatı sunmaktadır. Chromia’daki dApp’lerin mevcut uygulamaları finans, oyun, emlak ve sağlık hizmetlerini içermektedir.

Chromia, ilerleyen zamanlarda tedarik zincirini, kurumsal hizmetleri ve IoT (Internet of Things)’yi içeren dApp’lere de odaklanmayı hedeflemektedir. CHR Coin, gas ücretleri ve node ödüllerine ek olarak, Chromia’da bir değişim aracı olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca CHR tokenları, dAppler kendi tokenlarına sabitlemek için bir yedek olarak kaydedebilmektedir. Staking için de CHR Coin kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra, ağ genelinde sahiplerine özel fırsatlar ve indirimler sunan birkaç farklı Chromia token hesabı bulunmaktadır.

Chromia Nasıl Çalışır?

Chromia birçok yönden diğer zincirlerden ayrılmaktadır. Katman– 1 ve katman – 2 olarak görev yapan sistem, ilişkisel blok zinciri adı verilen benzersiz bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra teknik açıdan daha pek çok ayrılan özelliği bulunmaktadır. Proje için aynı zaman avantaj da sağlayan temel teknik özellikleri, beklentilerin karşılanması açısından da önemli bir faktördür. Chromia, Binance Smart Chain ve Ethereum için bağımsız bir Katman-1 Blockchain’i ve EVM uyumlu Katman-2 geliştirebilmektedir.

Ölçeklenebilirlik, gelişmiş veri işleme ve özelleştirilebilir ücret yapıları sağlayarak mevcut dApp’leri geliştirmek ve yeni nesil dApp’lerin oluşturulması için ortaya çıkmıştır. Chromia, katman-1 blokzinciri, bağımsız ve tamamen programlanabilir bir blokzinciri olarak çalışmaktadır. Chromia ile geliştiriciler, başka ağlar oluşturabilmektedir. En yeni DeFi ve kurumsal düzeydeki uygulamaları desteklemek üzere tasarlanmıştır. Chromia, temelde Ethereum ana ağında yapılacak hesaplamaları işleyen hafif bir yazılım katmanı olarak çalışmaktadır. Ayrıca, oylama ve fikir birliğini hızlandırmak için de kullanılabilmektedir.

CHR Coin Nasıl Ve Nereden Alınır?

CHR Coin birçok farklı platformda listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, Bybit, BTCEX, Bitget gibi kripto para borsaları verilebilir. CHR Coin satın almak isteyen yatırımcılar öncelikle tercih ettikleri platforma üye olmalıdır. Üyelik işlemlerinin ardından hesap oluşturulmalı ve kimlik doğrulanmalıdır. Eksiksiz bir biçimde bilgiler girildikten sonra alım satım sayfası üzerinden istenilen miktarda CHR Coin satın alınabilir. Satın alınan CHR Coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir