Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$60.591
% 3.52
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 60.591
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Chiliz Nedir? Chiliz Kısa Vadeli Analiz ve Fiyat Tahmini

Chiliz Nedir?

Kripto paralar ve sporla da ilgili iseniz Chiliz adını mutlaka duymuşsunuzdur. Sonuçta Inter gibi büyük bir takımın ana sponsoru dahi oldu. Fakat adını duymak bir kripto para projesini anlamak için yeterli değil. O yüzden bugün sizlerle birlikte Chiliz projesini yakından inceleyeceğiz.

Genel olarak spor dünyasında bilinirliği olan Chiliz, taraftarlar ve kulüpler arasındaki etkileşimi sağlamak ve artırmak için Socios.com üzerinde yaratılmış bir hizmet tokeni. Bu proje sayesinde taraftarlar, spor kulüpleri için özel olarak üretilmiş dijital varlıkları satın alarak hem kulüplerine destekte bulunuyor hem de kulüplerin aldıkları kararlarda söz sahibi olma ve çeşitli imkanlar elde etme gibi haklara sahip oluyorlar. Şubat 2018’de Alexandre Dreyfus ve ekibi tarafından geliştirilen bu projenin ilk arzı 30 Haziran 2018’de tamamlanmıştır.

Chiliz Nasıl Çalışır?

Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bu proje, akıllı kontrat olarak üretilmiş dijital bir varlığa sahiptir. Chiliz için taraftar token satın almak için kullanılan ve daha çok Socios.com üzerinde kullanabileceğiniz dijital bir para birimi diyebiliriz. Favori takımınızın taraftar tokenini almak için öncelikle Chiliz sahibi olmalısınız ve sonrasında Socios.com üzerinden dilediğiniz taraftar tokeni alabilirsiniz. Chiliz, taraftar tokeni satın aldıktan sonra kulüp içerisinde söz sahibi olmanızı sağladığı gibi aldığınız bu fan tokenler ile spor kulüplerinin lisanslı ürünlerini satın alma imkanı da sunar.

Fan Token Nedir?

Fan tokenler, kulüp ürünlerinin satın alınması ve VIP deneyimler için kullanılabilen dijital varlıklardır. Chiliz, ilk ve en dikkat çeken fan token olarak bir akım başlatmıştır ve bunun devamında Galatasaray Fan Token, Juventus Fan Token, PSG Fan Token gibi birçok taraftar tokeni ortaya çıkmıştır.

Fan Token Nasıl Çalışır?

Taraftarlar satın aldıkları fan tokenleri diğer kripto para birimleri gibi alıp-satarak trade gerçekleştirebilirler. Fan tokenlerin fiyatı arz-talep dengesine göre belirlenir ve pazar hareketlerine ve tokenin o anki popülerliğine göre de fiyatlarda değişimler olabilir. Bu tokenler herhangi bir finansal veya teknik probleme çözüm sunmazlar. Tamamen eğlence ve ödül tabanlı tokenlerdir. Chiliz ile satın alabileceğiniz toplamda 40’tan fazla fan token bulunmakta. Bu fan tokenler arasında futbol kulüplerinin dışında UFC gibi dövüş sporları ve motor sporlarının da fan tokenleri yer alıyor. Futbol kulüpleri fan tokenleri arasında ise Galatasaray’dan Göztepe’ye, Manchester City’den Flamengo’ya kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunmakta.

Chiliz Madenciliği Yapılır Mı?

Chiliz coin ile madencilik yapılması mümkün değil, Chiliz kripto para birimleri şirket tarafından arz edilmekte ve toplam arzı 8 milyar 888 milyon 888 bin 888dir. Dolaşımda olan arz ise toplam arzın yaklaşık %68’ine denk gelmektedir.

Chiliz Fiyat Tahmini

Chiliz coin, kripto para piyasasında oluşturduğu alan sebebiyle gelecek vaat eden bir proje olarak görülüyor. Bu yüzden ilerleyen zamanlarda Chiliz’in yeni ATH seviyeleri kaydedebileceğine inanılıyor. Bazı uzmanların tahminlerine göre Chiliz’in 2022 yılının sonunda 0,50 dolar seviyesinde olması beklenirken 2023 yılında ise 0,65 dolar seviyelerinde olacağı düşünülüyor. Chiliz’in bu zamana kadar gördüğü en yüksek fiyat ise 77 cent ile 16 Nisan 2021’de gerçekleşti. Coin’in gördüğü en düşük fiyat ise 0.012 dolar ile 3 Temmuz 2019’da görüldü. Şu anda son 24 saatlik verilere göre %8’lik bir yükseliş yaşayan coin 20 cent civarında fiyat hareketliliğine devam ediyor. Chiliz için olası bir düşüş durumunda izlememiz gereken ilk destek noktası olarak karşımıza 19 cent ardından 17 ve 14 cent seviyeleri çıkıyor. Chiliz’in yükselişinin devam etmesi durumunda karşımıza çıkacak direnç noktalarına göz atacak olursak ilk olarak 21 cent seviyelerinin izleneceğini ardından 24 cent ve sonrasında ise 27 cent seviyelerinin direnç olarak karşımıza çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir