Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.118
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.118
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Chiliz (CHZ), Dünya Kupası öncesi talep görmeye başladı

Investing.com – Taraftar tokeni sektörünün en büyük kripto varlığı olan Chiliz (CHZ), bu yıl Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesi dikkat çeken fiyat hareketine sahip. 

20 Kasım Pazar günü Katar ile Ekvador karşılaşmasıyla başlayacak olan Katar 2022 FIFA Dünya Kupası etkinliği önce Chiliz piyasası hareketlenmeye başladı. CHZ, dünden bu yana %20’ye ulaşan değer artışı görerek 0,24 dolara kadar yükseldi. 

Geçen hafta kripto piyasalarının derinden sarsan FTX krizinin olumsuz etkilerini silmek için mücadele eden Chiliz piyasasında yaklaşan etkinliğin önemli bir katalizör olabileceği düşünülüyor. Chiliz, kriz öncesi dönemde yaz aylarında 0,08 dolarda yılın dip seviyelerini belirledikten sonra 0,3 dolara kadar %266’yı bulan önemli bir ralliye imza attı. Geçen haftaki sert düşüşte %25 gerileyen CHZ, bu hafta %14’lük değer artışıyla toparlanma sürecine devam ediyor. 

Chiliz ayrıca bugün piyasa değerine göre sıralanmış listede en çok yükselen kripto para olarak devam ediyor.

Dünya üzerindeki sporseverler için kripto endüstrisinde ortak bir platform oluşturma amacına sahip Socios’ın yerel varlığı olarak faaliyet gösteren Chiliz, birçok taraftar token için baz para görevi görüyor. Taraftarlar, Socios platformundaki spor kulüplerine ait tokenleri kullanarak kulüplerini destekleme ve yönetim kararlarında pay sahibi olma şansına sahip oluyorlar. 

Tüm dünyanın gözü 15 Aralık’a kadar Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda olacağı için bazı piyasa analistleri, Chiliz’in bu süre zarfında göz önünde olacağı ve şu an belirsizlik ve endişe içinde olan kripto para piyasalarından bağımsız hareket edebileceğini düşünüyor.

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir