Kriptolar:
30453
Bitcoin:
$62.851
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.6
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 62.851
BTC Dominasyonu:
% 53.6
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ChatGPT Giderek İnsana Benziyor: GPT-4o Nedir?

GPT-4o OpenAI ChatGPT

OpenAI’nin ChatGPT’si, 2022’nin sonlarındaki başlangıcından bu yana, herhangi bir duygu ya da arzuyu reddederek, bir yapay zeka modelinden daha fazlası olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Görünüşe göre OpenAI, Pazartesi günü açıkladığı güncellemelerle sohbet robotunun daha da insan gibi davranmasını sağlamaya çalışıyor.

Güncellenmiş ChatGPT insan duygularını taklit edebilecek, gerçek konuşma sinyallerine hızlı yanıt verebilecek ve kulağa doğal gelen konuşmalar yapabilecek.

Pazartesi günü OpenAI’nin San Francisco’daki merkezinden yapılan internet yayını sırasında baş teknoloji uzmanı Mira Murati, ChatGPT’nin GPT-4o adlı yeni ve sağlam bir yapay zeka modeli üzerinde çalışılacağını açıkladı. Ücretli ve ücretsiz tüm ChatGPT kullanıcıları yeni masaüstü uygulaması, mobil uygulama ve web sürümü aracılığıyla bu modele erişebilecek.

İlginizi Çekebilir: OpenAI ve Apple Anlaşıyor: IOS 18’de ChatGPT Mi Olacak?

Murati’ye göre, OpenAI’nin önceki teknolojileriyle karşılaştırıldığında ChatGPT, GPT-4o modeli sayesinde konuşma, resim ve video girdilerine daha hızlı yanıt verebiliyor. ChatGPT’nin yeteneklerini gösterirken, kendisi ve diğer OpenAI personeli onunla animasyonlu tartışmalar yaptı. ChatGPT canlı ve etkileyici bir kadın sesiyle yanıt verdi.

ChatGPT, sanki tüm duyguları hissediyormuş gibi sohbete çeşitli duygusal tonlarda yanıt verdi. Chatbot, bir OpenAI çalışanının chatbot’un “kullanışlı ve şaşırtıcı” özelliklerini övdüğünü iddia etmesine karşılık olarak, “Kes şunu, beni utandırıyorsun” diyerek çapkınca söylendi.

Murati “Bu yetenekleri önümüzdeki birkaç hafta içinde herkesin kullanımına sunacağız. Kesinlikle büyülü hissettiriyor ve bu harika bir şey,” diye ekledi.

Gösterinin bir başka bölümünde ChatGPT, OpenAI araştırmacısı Barret Zoph’a selamına karşılık olarak “Bugün gününüzü nasıl aydınlatabilirim?” diye sordu. Zoph, ChatGPT’den çektiği bir selfie’yi analiz etmesini ve duygularını tanımlamasını istedi. ChatGPT heyecanla “Duygusal dedektif şapkamı takacağım” diye cevap verdi ve “Görünüşe göre oldukça mutlu ve neşeli hissediyorsun… Ne olursa olsun, harika bir ruh hali içinde görünüyorsun.” sonucuna vardı

Pazartesi günü OpenAI CEO’su Sam Altman yeni arayüzü ve önemini öven bir blog yazısı yazdı. Altman, “Filmlerdeki yapay zeka gibi hissettiriyor ve gerçek olması benim için hala biraz şaşırtıcı,” diye yazdı. “İnsan seviyesine ulaştığımızda tepki verme ve kendimizi ifade etme şeklimizde önemli bir değişim olduğu ortaya çıkıyor.”

OpenAI’ye göre, ChatGPT’nin geliştirilmiş görüntü işleme yetenekleri (daha özel bir deneyim için “hafızasında” daha fazla kullanıcı verisi tutma yeteneği dahil) ve GPT-4o modeli, onu fotoğraflar ve grafikler gibi görsel içeriği anlama konusunda daha yetenekli hale getiriyor.

OpenAI, ChatGPT’nin ücretsiz sürümünün kullanıcılarına sunarak tüm kullanıcıları en yetkin yapay zeka modeli olan GPT-4o’ya yükselteceğini duyurdu.

OpenAI’nin GPT-4o Güncellemesinin Etkileri

OpenAI’nin değişiklikleri ChatGPT’nin popülerliğini ve katılımını artırabilirken, kullanıcıların program hakkındaki algılarını da değiştirebilir.

ChatGPT’nin metin yazma ve soruları insana benzer bir zekayla yanıtlama konusundaki inanılmaz kapasitesi geçen yıl onu bir fenomen haline getirdi ancak şimdiye kadar OpenAI ve Google gibi büyük rakipleri, sohbet robotlarının antropomorfizmini, belirli soruları yanıtlamayı reddetmelerini sağlayarak ve kullanıcılara sonuçta sadece bilgisayar programları olduklarını hatırlatarak dizginlemeye çalıştılar.

Tüm bu uyarılara rağmen, en yeni sohbet robotları konuşma diliyle yazdıklarıyla tüketicilerde duygu uyandırmayı başarıyor. Bazı işletmeler, insan duygularını taklit edebilen ve hatta sanal romantik partnerler olarak hizmet verebilen yapay zeka (AI) arkadaşları yaratarak bu trendden en iyi şekilde nasıl yararlanacaklarını bulmuşlardır. Bazı yapay zeka uzmanları, uzun vadede insan duygularını taklit edebilen ve bunlara tepki verebilen sistemler kullanmanın potansiyel istenmeyen sonuçları hakkında endişelerini dile getirdiler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

ChatGPT Giderek İnsana Benziyor: GPT-4o Nedir?” te bir düşünce

  1. Pingback: OpenAI ile Ortaklığı Reddit (RDDT) Hisselerini Artırdı - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Apple Intelligence ile Yapay Zekada Yeni Dönem - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir