Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.533
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.533
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

CFTC Komisyon Üyesinden Borsalar İçin Çağrı

CFTC

CFTC komisyon üyesi, kripto borsalarının kendi kendine hareket etmesinin engellenmesi için Kongre’ye çağrı.

Özellikle FTX çöküşünde sonra kripto sektörü üzerindeki düzenleyici baskısı giderek artıyor. Merkezi kripto borsaları hali hazırda yatırımcıların güvenini kazanmaya çalışırken, yasal düzenleyicilerin baskılarına maruz kalıyor.

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) üyesi Christy Goldsmith Romero, FTX ile ilgili bir etkinlikte konu hakkındaki görüşlerini bildirdi.

“Mevcut Yasalar Gözetim için Uygun Değil”

CFTC üyesi Christy Goldsmith Romero, 18 Ocak tarihinde Pennsylvania Üniversitesi’nde FTX odaklı bir etkinlikte konuştu.

Romero etkinlikte, Kongre’yi kripto para borsalarının serbest hareket etmelerine ve gözetim olmadan tokenleri listelemesine izin vermeyi durdurmaya çağırdı.

“Kongre’yi, CFTC gözetimini sınırlayan mevcut süreç kapsamında, yeni düzenlenen kripto borsalarının ürünleri listeleme için kendi kendine sertifikalandırmasına izin vermekten kaçınmaya çağırıyorum.”

Goldsmith Romero, token ihraç etmek isteyen kripto işletmelerinin SEC’e kayıt yaptırmaktan kaçınmak için CFTC’nin kripto düzenleme sistemini kullanabileceğini de sözlerine ekledi.

Kripto para borsaları mevcut durumda token listelemelerinin güvenliğini kendi kendilerine onaylayabiliyor. CFTC’ye kripto endüstrisinin gözetiminde daha fazla rol verilmesine yönelik teklifler 2022 yılında Kongre’ye sunuldu.

Bazı kripto sektörü uzmanları FTX’in çöküşünün ardındaki koşulların, düzenleme eksikliğine bağlanmaması gerektiğini savunmakta. Daha önce Labrys CEO’su Lachlan Feeney, sektörün düzenlemeye değil, denetime ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu gibi açıklamaların sektöre ne gibi etkisi olacağı ise yatırımcılar için merak konusu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir