Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

CFTC Başkanı: Bu 2 Kripto Para Her Portföyde Olabilir!

CFTC Başkanı Rostin Benham, 25 Temmuz’da kripto para regülasyonlarının geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Düzenleyici kurum kripto para piyasasının geleceğini yakından takip etmeye çalışıyor.

Bu iki kripto para her portföyde olabilir

CFTC Başkanı, ülkenin ana finansal portföylerinin yakında Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini nasıl içerebileceğini açıkladı:

Bugün buradayız çünkü anketlerin ve anketlerin gösterdiği gibi, beş yetişkinden biri kripto para birimlerine yatırım yaptı veya kullandı. Kripto paralar da ana akım Amerikan portföylerinin bir parçası olma yolunda ilerliyor.

Benham ayrıca, endüstrinin sürekli büyüme için yakıt sağlayan muazzam katılım artışının da altını çizdi. Ayrıca, ayırt edici özelliği “açık, esasen sınırsız bilgi akışı” olan kriptolarla örneklendiğini vurguladı.

Düzenleme stratejisinin değiştirilmesi

Benham, tüm bu faktörlerin ve mevcut “kripto kışı”nın ortasında“ piyasa yönelik düzenlememelerin devam etmesini öneriyor. CFTC Başkanına göre kripto paraların nakit piyasaları tehdit etmesi doğrudan izleme gerektiriyor. Mayıs ayından bu yana bir dizi kripto şirketi aşırı volatilite nedeniyle ifalarını duyurdu. Benham bu konuda şunları vurguluyor.

Daha az şeffaf olmasına rağmen, CFTC’nin kripto paralara ilgili eylemleri piyasayla birlikte gelişti. Artık kripto paraları düzenlemek için ülkeler yoğun çalışmalar yürütüyor. Bu nedenle Benham, CFTC’nin eski Başkan J. Christopher Giancarlo tarafından başlatılan LabCFTC girişimini, fintech yenilikçileri ve gelişen kripto endüstrisi ile daha iyi etkileşim kurmak için bir Teknoloji İnovasyon Ofisi’ne (OTI) dönüştürdüğünü duyurdu.

CFTC yetkilileri, her zaman olduğu gibi kripto para birimi konusunda hevesli olmamıştır. Mayıs ayında bir komisyon üyesi kriptoları “piyango biletleri” olarak yorumladı. Ayıca kripto projelerinin çoğunda müşteri açıklamalarının bulunmadığını belirtti. CFTC üyesi bunun da müşterileri “büyük vuracakları kesin” olduğunu düşünmelerine yol açtığını söylüyor.

Goldsmith Romero, son çöküşü 2008 ile karşılatırdı

Farklı bir CFTC komiseri olan Christy Goldsmith Romero, 2008 mali krizinden önceki yıllarda kripto piyasası ile bankacılık sektörü arasındaki ilişki konusunda Haziran ayında benzer bir uyarıda bulundu ve çok geç olmadan sektör için daha fazla düzenleme çağrısında bulundu.

14 Haziran’da Axios ile yaptığı röportajda konuşan Romero, kripto piyasasının, hisse senetleri ile artan korelasyonun yanı sıra, düzenlenmemiş bir ortamda önemli ölçüde büyüdüğünü belirtti. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, açıklamalar bir noktada endişe neden oldu. Christy Goldsmith’ye göre:

İlk benzerlik, büyük ölçüde düzenlemeye tabi olmayan oldukça büyük bir piyasa sahip olmamız ve düzenleyicilerin buna hiçbir penceresi yok. İkincisi, piyasanın daha geniş hisse senedi piyasasıyla oldukça geniş ölçüde ilişkili hale gelmesidir…Bu şekilde tasarlanmamıştı, ama olan buydu. Düşen bir piyasada riskin ortaya çıktığını göreceksiniz ve bu gerçekten önemli hale geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir