Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.903
% 2.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.903
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Certik, Hack Olayından Sonra Açıklama Yaptı

Cuma günü öğle saatlerinde X hesabı hacklenen blockchain güvenlik şirketi Certik yaşanan olaydan sonra açıklama yaptı. Certik, X hesabı üzerinde yaptığı açıklamayla;

“Tanınmış bir medyayla ilişkili doğrulanmış bir hesap, çalışanlarımızdan biriyle iletişime geçti. Ne yazık ki, bu hesabın güvenliğinin ihlal edildiği ve çalışanımıza yönelik bir kimlik avı saldırısına yol açtığı görülüyor. İhlalleri hızlı bir şekilde tespit ettik ve ilgili tweetleri birkaç dakika içinde sildik. Yaptığımız incelemelere göre bu olaydan dolayı önemli bir kayıp söz konusu değil.” Dedi.

Bununla birlikte Certik’in resmi web sitesindeki Discord’da değiştirilerek kimlik avı bağlantıları içeren sahte bir Discord’a dönüştürüldü.

Olay Örgüsü

Dev blockchain güvenlik şirketi Certik X üzerinden yaptığı açıklamada hack’e karşı aldıkları aksiyonu aşama aşama saatleriyle paylaştı. Certik yaşanan bu olayda önemli bir kaybın olmadığını da ayrıca belirtti.

“-Twitter hesabının güvenliği ihlal edildi ve kimlik avı bağlantısı içeren bir tweet yayınlandı.

-Güvenlik ihlali tespit ettik ve kurtarma işlemini başlattık.

-İlk kimlik avı tweet’i silindi.

-İlk incelemeyi tamamladık ve risk ortadan kaldırıldı.”

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Certik Nedir?

Al teknolojisi gibi çok büyük bir altyapı ile blockchain güvenliği sağlamada öncü güvenlik şirketlerindendir. Certik sayesinde kritik işlemler en güncel sistem ile güvenli kodlar ve doğrulama sitemleriyle en güvenli hale getirilebilir. Örnek vermem gerekirse Binance ve Huobi gibi büyük borsalar ve binance smart chain defi protokolü ve panckeswap gibi akıllı sözlemeler certik tarafından denetlenmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version