Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.592
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.592
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Celsius, Ponzi Soruşturmasıyla Karşı Karşıya

İflas eden Celsius Network‘ün ponzi şeması olup olmadığı konusunda soruşturma başlatıldı.

Kripto para piyasasındaki düşüş nedeniyle birçok kripto odaklı şirket iflas bayrağını çekti. Kripto hedge fonu olan Three Arrows Capital ile başlayan iflas başvuruları, kripto borç verme platformu Celsius Network‘e kadar uzandı. Uzunca bir süredir iflas davalarıyla boğuşan şirket için işler iyice karışıyor.

Celsius’un Ponzi Şeması Soruşturmasıyla Başı Dertte

Celsius Network‘ün likidite kriziyle birlikte çökmesinin ardından kripto para piyasasındaki birçok kullanıcı para kaybetti. Elbette kaçınılmaz olarak buna şirketin de kendisi de dahil oldu. Celsius, çöküşünün ardından kurtarma planları yapsa da henüz suyun yüzeyine çıkabilmiş değil.

Daha önce Celsius‘un en üst düzey üç yöneticisinin, şirket para çekme işlemlerini askıya alıp, iflas başvurusunda bulunmadan hemen önce 56,12 milyon dolar değerinde kripto para çektiği ortaya çıkmıştı. Bu da şirket üzerindeki yükü artırıyor çünkü iflas mahkemesi hakiminin kafasında soru işaretleri var.

Bir iflas mahkemesi hakimi, Celsius Network‘ün iş uygulamaları ve bir ponzi şeması olarak çalışıp çalışmadığı hakkında bir soruşturma başlattı. Aynı zamanda, müşteri talepleri üzerine, paralarını nasıl kullandığını araştırmak için yanıt verdi.

Alacaklılar komitesinin avukatı Greg Pesce de soruşturmanın arkasında bazı nedenler olmasına rağmen, Celsius’un bir Ponzi şeması olup olmadığından hala emin olmadıklarını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir