Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.962
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.962
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Celsius, oyunda kalmak için sabit kripto paralarını satmak istiyor

İflas başvurusunda bulunan kripto şirketlerinden Celsius, yakın zamanda yeniden faal hale gelmek için bir canlama planı sunduktan sonra aldığı yeni bir kararla ciddiyetini ortaya koyuyor.

Celsius, dün mahkemeye yaptığı başvuruda operasyonlarını finanse etmek için portföyünde bulunan sabit kripto paraları satmak istediğini iletti. Celsius avukatı Joshua Sussberg, kripto kredi şirketinin şu anda 23 milyon dolar değerinde 11 farklı sabit kripto paraya sahip olduğunu söyledi.

Celsius, şirketin finansal durumunun bozulmasının ardından Temmuz ayında likidite krizi içinde bulunduğunu gerekçe göstererek müşteri işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Şirket, bu kararın ardından çok geçmeden iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. O dönem şirketin borcu ve varlıkları hakkında net bir bilgi bulunmuyordu.

Ancak Şirketin CEO’su Alex Mashinsky, kısa bir süre sonra merak edilen rakamlar hakkında bir açıklama yaparak bilançolarında 1,2 milyar dolarlık bir açık olduğunu söyledi ve 5,5 milyar dolarlık borçları olduğunu beyan etti. Daha sonradan yapılan açıklamada ise borç miktarı, 2,8 milyar dolar olarak güncellendi.

Geçen ay portföylerinde 761 milyon dolar değerine CEL tokeni olduğunu açıklayan şirket yetkilileri, şimdi ilk defa sabit kripto varlık miktarını açıkladı. Mahkeme, Celsius’un sabit kripto varlıklarını elden çıkarma talebini, 6 Ekim tarihinde değerlendirecek.

Celsius, kurtarma planı açıkladı

Geçen hafta şirketin CEO’su Mashinsky, “Kelvin” adını verdiği bir kurtarma planının detaylarını açıkladı.

Kurtarma planına göre bazı hizmetler, yeniden aktif hale getirilecek ve emanette fonu olan müşterilerin belirli bir ücret karşılığında stake, takas ve kredi kullanımı gibi hizmetleri kullanması sağlanacak.

Mashinsky, iflas başvurusunda bulunan bir girişimle kimsenin çalışmayacağına yönelik eleştirilere ise Pepsi’nin daha önce iki kez iflas başvurusunda bulunduğu ama insanların Pepsi içmeye devam ettiğini söyleyerek farklı bir sektörden örnekle cevap verdi.

Celsius’un kurtarma planı açıklaması, yerel tokeni CEL’inde zaman zaman pozitif fiyatlanmasını sağlıyor. Geçen ayın sonunda 0,88 dolarda düşüş trendini sonlandıran CEL, dün 3 dolara doğru hızlı bir yükseliş görürken dip seviyelerden %200’ün üzerinde değer artışı kaydetti. Ancak dünkü ani yükseliş sonrası hızlı şekilde geri çekilen altcoin, bugün 1,7 dolar seviyesinde alıcı buluyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir