Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.632
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.632
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Celsius Çöküşünü Öngören İsim: O Altcoin Çoktan İflas Etti!

Kripto araştırmacı gazeteci Otterooo’ya göre, Celsius CEO’su Alex Mashinsky, Celsius Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmadan hemen önce yalan söyledi. Celsius İflas başvurularına atıfta bulunarak, Celsius’un 2021’in sonlarında zaten iflas ettiğini açıkladı.

Celsius iflasında yeni gelişmeler ortaya çıkıyor

Otterooo, 7 Haziran’da Celsius’un 2022’nin sonunda iflas edeceğini iddia etti. Kısa bir süre sonra platform, piyasa koşullarını gerekçe göstererek 12 Haziran’da tüm kullanıcı para çekme ve varlık takaslarını durdurdu. 13 Temmuz’da Celsius, işi istikrara kavuşturmak ve kripto endüstrisinde başarıya ulaşmak için en iyi yol olduğunu iddia ederek Bölüm 11’de iflas başvurusunda bulundu. Ancak iflas başvuruları, uygulamaları hakkında birçok soruyu gündeme getirdi.

Wall Street Silver’a göre, şirket kullanıcılarına yaklaşık 4,7 milyar dolar borçluydu. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere CEO Mashinsky bilançosunda yaklaşık 1,2 milyar dolarlık bir boşluk bildirdi. Ancak Otterooo, deliğin sağlanan sayıdan çok daha fazla olabileceğine inanıyor. Şirketin iflas başvurularında talep edilen 720 milyon dolarlık madencilik varlıklarının çok abartılı olduğuna inanıyor. Ayrıca, bir varlık olarak iddia edilen 600 milyon dolar değerindeki CEL tokeninin, CEL cinsinden borcu ödemek dışında hiçbir örtülü değeri yoktu. Celsius ayrıca stETH’de yaklaşık 467 milyon dolardan fazla sıkışmış durumda.

Mashinsky’nin yalan söylediği iddiası

Otterooo ayrıca Celsius’un iflasının Terra/LUNA çöküşünün değil, uygulamalarının bir sonucu olabileceğini iddia ediyor. Otterooo’ya göre, CEO Alex Mashinsky, ödeme gücü konusunda birkaç kez yalan söyledi. Ona göre, şirketin üst düzey yöneticileri, CEL tokenlarını elinde tutmak yerine çöpe atıyorlardı. Bir Financial Times raporu kanıtları doğruluyor. Şirketin ayrıca, fiyatlarını şişirmek için müşteri sayısı ve yönetim altındaki varlıkları hakkında yalan söylediği iddia ediliyor. Bir Market Insider raporu, Celsius’un FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’den bir kurtarma paketi istediğini vurguladı. SBF’nin bilançonun durumuna baktıktan sonra anlaşmadan çekildiği bildirildi.

Bu sırada Celsius Network’ün iflas başvurusu, özellikle kendi madencilik birimini satmaya karar verirse, kripto madenciliği sektörü için daha fazla sorun yaratabilir. Celsius’un madencilik yan kuruluşu ayrıca, 43,632’si faaliyette olan 80.850 maden kulesine sahip olduğunu göstererek, Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu. Yıl sonuna kadar madencilik kapasitesini yaklaşık 120.000 teçhizata çıkarmayı ve 10.000’den fazla Bitcoin üretmeyi bekliyor. Bu, Celsius’u sektördeki en büyük madencilerden biri yapıyor. Ancak firmanın mali sorunları, onu parçaları ve hatta tüm madencilik işini boşaltmaya zorlayabilir. Bu da zaten düşük karlılıkla karşı karşıya olan ve madencilik teçhizatlarının fiyatlarının düşmesiyle karşı karşıya olan bir sektör üzerinde daha fazla baskı anlamına gelir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir