Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.309
% 2.02
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.309
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Carl Icahn Twitter’da hisse aldı, kârı 250 milyon doları aşabilir

Elon Musk’ın dünkü U dönüşü hisselerin yükselmesine neden olmadan önce milyarder yatırımcı Carl Icahn, Twitter Inc .’de (NYSE:TWTR) 500 milyon doların üzerinde bir hisse topladı.

Wall Street Journal, Icahn’ın son birkaç aydır Twitter’da hisse oluşturduğunu ve bu nedenle Musk’ın sosyal medya şirketini bir şekilde satın alacağına dair bahse girdiğini bildirdi. Haberde Icahn’ın, Icahn Enterprises LP aracılığıyla Twitter hisselerini 30’lu seviyelerin ortasından satın aldığı, yani muhtemelen 250 milyon dolardan fazla kâr ettiği belirtildi.

Elon Musk’ın sosyal medya şirketine 44 milyar dolarlık anlaşmayı orijinal fiyattan tamamlama niyetinde olduğunu bildirmesinin ardından Twitter hisseleri dün %22’nin üzerinde yükselerek 52 dolardan kapandı. D.E. Shaw Group ve Daniel Loeb’in Third Point LLC’si gibi diğer büyük hedge fonları da son aylarda Twitter’a büyük yatırımlar yaptı.

Icahn’ın görüşü Musk’ın mahkemeye çıkmayacağı yönündeydi çünkü kaybetmesi muhtemel görünüyordu. Icahn ayrıca Musk’ın mahkemeyi kazanması durumunda Twitter’ı uzun vadeli bir yatırım olarak görüyordu.

Musk dün gece attığı tweet’te “Twitter’ı satın almak, her şeyin uygulaması X’i yaratma yolunda ivmelendirecek bir adım.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir