Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$57.364
% 5.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 57.364
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Cardano Vakfı MiCA için Sürdürülebilirlik Standartları Belirledi

Cardano

Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) ile çalışan Cardano Vakfı, Avrupa Birliği’nde yakında yürürlüğe girecek Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) kurallarına uygun olacak şekilde Cardano ağı için sürdürülebilirlik göstergeleri üretti.

MiCA’nın kripto varlık yaratıcıları ve hizmet sağlayıcıların sürdürülebilirlik göstergelerini açıklama kuralını takiben, ADA kripto para birimini yöneten Cardano Vakfı tarafından türetilen göstergelerle ilgili rapor 2 Temmuz’da yayımlandı.

Organizasyon, blok zinciri veri toplama ve izleme sisteminde mükemmeliyeti sağlamak için CCRI ile işbirliği yaptığını iddia ediyor.

Rapor, Cardano’nun proof-of-work sistemlerinden çok daha az enerji kullandığını ve daha enerji verimli bir konsensüs protokolüne dayandığını vurguluyor.

Ayrıca, işlem başına saniyelik marjinal güç talebi ile birlikte Cardano ağının yıllık elektrik tüketimi ve karbon ayak izi de sunulmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Ant Group, Kayıtlı Sermayesini 288.9 Milyon $’a Çıkardı

Raporda ayrıca Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu’nun taslak düzenleyici teknik yönergeleriyle uyumlu sürdürülebilirlik önlemleri de yer almaktadır.

Cardano Vakfı CEO’su Frederik Gregaard’a göre, MiCA’ya uyumlu sürdürülebilirlik önlemleri geliştirmek, vakfın hem gelecekteki AB kurallarına uyumu garanti etmesine hem de kripto sektörü için bir temel oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Sektöre önemli ESG bağlayıcı kriterlerini uygulamak için altı aylık bir geri sayımı başlatmalarını tavsiye etti, çünkü MiCA kuralları bu hafta sadece kısmen uygulanabilir durumda.

“Kripto piyasası olgunlaştıkça ve MiCA kuralları tam anlamıyla yürürlüğe girdikçe, bu tür çabalar, düzenleyiciler, yatırımcılar ve kullanıcılarla güven inşa etmekte ve blok zincir teknolojisinin sürdürülebilir bir şekilde daha geniş çapta benimsenmesinin yolunu açmakta hayati önem taşıyacaktır.”

Gregaard, bu projenin blok zincir sistemlerinin çevresel etki gibi ESG sorunlarını çözerken açıklık ve verimliliği nasıl koruyabileceğini gösterdiğini söyledi.

MiCA paketi kapsamında, istikrarlı paralarla ilgili yavaş kuralların ilk aşaması 30 Haziran’da başladı. Aralık ayında, Cardano gibi ekosistemleri etkileyen kripto varlık hizmet sağlayıcılarını etkileyen kurallar yürürlüğe girecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir