Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.823
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.823
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Cardano Ana Ağında DDoS Sonrası Geliştirmeler Hız Kazanıyor

Cardano ddos

Cardano ana ağındaki başarısız DDoS saldırısı sonrası geliştiricileri güvenlik iyileştirmeleri için ”Düğüm Yükseltmesi” yapmaya yönlendirdiğini açıkladı.

Cardano blokzincirine yönelik başarısız bir spam saldırısı sonrası, geliştiricilerin gelecekte benzer bir (DDoS) saldırılarını caydırabilecek bir ağ yükseltmesi üzerinde çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

25 Haziran’da Cardano ana ağı, 10,487,530 numaralı bloktan başlayan bir DDoS saldırısına uğradı. Fluid Tokens’in baş teknoloji sorumlusu Raul Antonio, saldırının Cardano ağını manipüle ederek yüksek değerli işlemler için daha düşük ücretler talep etmeyi amaçladıklarını açıkladı. DDoS saldırısı başarılı olsaydı, saldırgan ağdan stake edilmiş Cardano tokenlerini çalabilecekti.

Cardano DDoS saldırısının sebebi

Saldırı devam ederken Anastasia Labs’in kurucusu ve CEO’su Philip Disarro şu açıklamayı yaptı: “Bu saldırının arkasındaki fikir, referans komut dosyalarının boyutunun şu anda işlem ücretini etkilemediği, ancak doğrulayıcıların işlemi işlemek için yapması gereken işi etkilediği gerçeğinden yararlanmaktır.”

Disarro, diğer birkaç Cardano geliştiricisiyle birlikte saldırganları  alt ederek çalınan ADA tokenlerini geri almayı başardı ve DDoS saldırısını durdurdu. Dissarro sözlerine ek olarak: “Bedava para için teşekkürler moron. Muhtemelen ekosisteme zarar vermek isteyen saldırganın aslında yaptığımız açık kaynaklı akıllı sözleşme geliştirme çalışmalarına bağışta bulunması gerçekten ikonik […]” dedi.

Cardano blokzinciri güçleniyor

Disarro, saldırıyı durdurmanın başka yolları da olduğunu ancak kendi yönteminin en hızlısı olduğunu iddia etti. “Kapsamlı testler ve yüksek kaliteli, bağımsız bir denetim olmadan bir şeyi üretime geçirmek için acele ederseniz, tıpkı saldırganın yaptığı gibi güvenlik açıkları nedeniyle çok para kaybedebilirsiniz” diye ekledi.

Intersect, Cardano ekosistemi için üye tabanlı bir kuruluş olan ve daha sonra saldırıyı doğrularken, DDoS saldırısına karşı hızlı bir çözüm için geliştirici topluluğuna teşekkür etti.

Cardano ağı tehlikeye girmemiş ve normal performans göstermiş olsa da, Intersect “Ağ normalden daha yüksek bir yük yaşadı ve blok yüksekliği savaşlarındaki yoğunlaşma nedeniyle bazı stake havuzu operatörleri (SPO’lar) olumsuz etkilendi” açıklamasında bulundu. “Bir çözüm düzgün bir şekilde test edilip dağıtıldıktan sonra, SPO’ların yükseltme yapabilmesi için yeni düğüm sürümünü paylaşacağız.” diye ekledi.

Intersect, görev gücü, bu tür spam saldırılarının etkisini daha da azaltmak için bir çözüm belirlemek ve test etmek amacıyla işbirliği yapmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir