Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.360
% 0.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.360
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Capital.com Analistleri: Para Bu 2 Meme Coin’e Akıyor!

Capital.com yakın zamanda 2022’nin ikinci çeyreği için bir kripto para piyasası raporu yayınladı. Rapor, oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. Buna göre Capital analistleri, kurumsal yatırımcı fonlarının Bitcoin ayı piyasasına rağmen, bazı kripto paralara aktığını söylüyor. Bunlar arasında en dikkat çeken kripto varlıklar ise meme coin projelerinden oluşuyor.

Bu 2 meme coin ayı piyasasına rağmen yatırımcı kazanıyor

Capital.com İkinci çeyrekte perakende yatırımcı eğilimlerini inceleyen bir rapor yayınladı. Rapor, kripto piyasası kötüye gitse bile meme coin projelerinin yatırımcılar arasında popüler olmaya devam ettiğini gösteriyor. Buna göre ticaret verileri, kurumsal yatırımcıların en çok 2 meme coin’e yatırım yapıyor. Bunlar sırasıyla Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB). Rapor konuyla ilgili şunları söyledi:

“Capital.com grup verileri, 7 Mayıs’tan bu yana yatırımcılarımızın SHIB ve DOGE’ye karşı göreceli risklerini koruduğunu gösteriyor.”

Elon Musk etkisi devam ediyor

Aracı kurumun analizi, Tesla CEO’su Elon Musk’ın ticaret aktivitesindeki artışla bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre, milyarderin 43 milyar dolar fiyatına Twitter’ı devralması, Dogecoin alımlarında bir artışa neden oldu. Rapor, Twitter haberlerinin ilk ortaya çıktığı gün günlük ticaret aktivitesinde önemli bir artış yaşandığını gösteriyor. Ayrıca bu meme coin furyasıyla da oldukça uyumlu. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere meme coin’ler, değer artışlarını genellikle trendlerden alıyor. Bir meme coin’in değeri, kendisini sürekli paylaşan topluluğuna ve çıkan haberlerine bağımlı. Bilindiği üzere Dogecoin, uzun süredir kripto topluluğunda heyecan yaratan bir yenilik ortaya koymuyordu. Bu nedenle, “DOGE Babası” olarak tanınan Musk’ın Twitter’ı satın alması bu hype’ı başlatmış olabilir.

Capital’in söyledikleri de buna benzer bir görüntü çiziyor. Firma, Musk’ın haberlerinin Capital.com’un grup platformunda memecoin yatırımlarında %383 artışa neden olduğunu söylüyor. Ardından, bu artışın meme coinlerin doğası göz önüne alındığında sürpriz olmadığına dikkat çekiyor. Capital’in raporuna göre, DOGE ve SHIB için ticaret seviyeleri, 1. çeyrekte olduğu gibi 2. çeyrekte de benzer seviyelerde kaldı. Ancak, platformun yatırımcılarının Bitcoin ve Ethereum’a ilgisinde düşüş ortaya çıktı. Firma bu sonucu, “tüm yatırımcıların dikkatlerini DOGE ve SHIB’e çektiği” yönünde yorumladı. Yazının yazıldığı sırada lider meme coin projesi DOGE, günlük %3 artışla 0,069 dolarda işlem görüyordu. Bununla birlikte rakibi SHIB, %2,5 oranında düşüşle 0,00001168 dolar değerindeydi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir