Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.771
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.771
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Call of Duty Oyuncuları Dikkat! Milyonlarca Hesap Etkilendi

Malware piyasası bilgi sağlayıcısı @vxunderground’a göre, malware Bitcoin (BTC) cüzdanlarındaki paraları çalarak yüz binlerce oyuncuyu etkiledi.

Hedef başta hileciler olsa da, @vxunderground bazı masum oyuncuların da bu saldırıdan etkilendiğini belirtiyor. Bu oyuncuların gecikme azaltma yazılımları, VPN kullanımı veya kontrolcü güçlendirme programları kullandıkları bildiriliyor.

Call of Duty hile kodu sağlayıcısı “PhantomOverlay” kullanıcıların yetkisiz satın alımlar bildirmesi üzerine alarmı verdi. Saldırı, Elite PVPers gibi rakip hile sağlayıcılarını da etkiledi. Tahminler, 3,6 milyondan fazla Battlenet hesabı, 561.000 Activision hesabı ve 117.000 Elite PVPers hesabı dahil olmak üzere endişe verici sayıda hesabın tehlikede olduğunu ortaya koyuyor. Ancak PhantomOverlay, yakın zamanda bir mesajda bu sayıların “abartılmış” olduğunu iddia etti.

Call of Duty geliştiricisi Activision Blizzard (ATVI) hile kodu sağlayıcılarıyla birlikte etkilenen oyunculara yardım etmek için çalışıyoruz dedi. Çalınan veriler arasında kimlik bilgileri de bulunuyor ve hatta bazı mağdurlar Electrum cüzdanlarının da boşaltıldığını bildirdi. Çalınan toplam kripto para miktarı bilinmiyor.

Bu, oyun hilecilerinin kötü niyetli oyuncular tarafından hedeflendiği ilk olay değil. Geçmişte benzer olaylar yaşandı. 2018 yılında, son derece popüler oyun Fortnite için sunulan bir hilenin aslında Bitcoin cüzdan giriş bilgilerini çalmak için tasarlanmış bir malware olduğu ortaya çıktı. Fortnite oyuncuları 2019 yılında tekrar hedef alındı ve bu sefer hackerlar kullanıcıların tüm bilgisayar verilerine erişimi engelledi.

Bu olay, oyuncuların online ortamda dikkatli olması gerektiğinin acı bir hatırlatıcısı niteliğinde. Hile veya yetkisiz yazılım indirmekten kaçının ve oyun optimizasyon araçları için yalnızca güvenilir kaynakları kullanın. Ayrıca, oyun hesaplarınız ve kripto para cüzdanlarınız için güçlü ve benzersiz şifreler kullanmak çok önemlidir. Oyuncular, güvenli online alışkanlıklar edinerek kendilerini bu tür malware saldırılarından koruyabilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir