Kriptolar:
29537
Bitcoin:
$63.881
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.37
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.881
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

“Büyük Dalga Geliyor” Ekonomistler Altın Yatırımcılarını Uyardı!

Altın fiyatları Pazartesi günü hafif yükseldi ve ABD doları güçlü bir şekilde işlem görmeye devam ederken son zamanlardaki en düşük seviyelerinden toparlandı. Dolar, yatırımcıların küresel büyümeye ilişkin korkular nedeniyle güvenlik arayışına girmesi ve rakip güvenli liman altını diğer para birimlerine sahip alıcılar için daha az çekici hale getirmeye devam etmesiyle, haftaya emsalleri karşısında 20 yılın en yüksek seviyesinden başladı. Bu sırada çeşitli uzmanlar altına yönelik beklentilerini aktardı. İşte CME Group ve TD Securities’in altın analizi…

CME Group’un altın verileri neyi gösteriyor?

CME Group’un ileri düzey verilerine göre, trader’lar Cuma günü açık pozisyonlarını sadece 242 kontrat artırdı. Bunun yerine hacim, önceki günlük artışı tersine çevirerek yaklaşık 127,6 bin kontratla keskin bir düşüş yaşadı. Uzmanlara göre, altında ilk destek 1.800 dolar seviyelerinde geliyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın fiyatları Cuma günü düştü ve ons başına 1.800 doları test etti.

Düşüş, açık pozisyonlardaki küçük bir artışın arkasındaydı ve bu durum, uzmanlara göre, çok yakın vadede fazladan kayıplara kapıyı açık bırakıyor. Bu arada, 1.800 doların kırılmasının, 2022’nin en düşük seviyesi 1.780 doların (28 Ocak) muhtemelen test edileceğini gösterdiği düşünülüyor. Yazım sırasında ons altın, 1.794 dolardan el değiştiriyor.

TD Securities: Altında önemli bir tasfiye olabilir

Altın fiyatı, son günlerde düştü. TD Securities’deki ekonomistler, şu anda önemli bir tasfiye olayının ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Genel olarak duyarlılığın, değerli metallerde zayıf olduğuna dikkat çekiliyor.  TD Securities analistlerine göre bu durum, zayıf ve yüksek pozisyonlar için ek acıya neden olabilir. Analistlerin ifadeleri ise aşağıdaki şekilde:

Değerli metallerde duyarlılık zayıf ve yüksek pozisyonlandırma analitiği hala altın hayranları için potansiyel ek acıyı tartışıyor. CTA trend takipçileri de tasfiye partisine katıldı ve fiyatların şu anda boğa piyasasını tanımlayan yükseliş trendinin altında olmasıyla, şu anda önemli bir tasfiye olayı ortaya çıkıyor olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir