Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.944
% 2.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.944
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Büyük Çöküşü Haber Veren İsim: Altın Önümüzdeki 2 Hafta…

2021’in son haftalarında gram altın fiyatının 1.000 lirayı aşmasının ardından büyük bir çöküş geleceğini doğru tahmin etmiş olan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki iki haftanın kritik olduğunu belirterek değerli metaldeki beklentilerini paylaştı.Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

İslam Memiş’ten altın tavsiyesi

Altın fiyatları, hafta sonuna yükselişle girdi. Gram altının değeri 880 liranın üzerine çıktı. Ons altın ise 2.000 dolara oldukça yakın olan 1.967 dolar seviyesinden el değiştiriyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin başarısız olması ve beklenen barış haberlerinin gelmemesi, yatırımcıları güvenli liman varlıklarından olan altına yöneltti. Piyasadaki belirsizlik de bunda etkili oldu. Bu belirsizlikte yatırımcılar altın, dolar veya kripto para birimlerine yönelmek istese de hangilerinin iyi bir performans göstereceğini kestiremediğinden uzmanların yorumlarını merakla bekliyor.

İslam Memiş, gram altının 900 liraya yakın seviyelerde olduğunu belirtirken kripto para birimlerinde büyük bir belirsizlik olduğunu söylüyor. Bu noktada yatırımcıların uzun vadeli düşünmesi ve sepet yapması gerektiğini savunuyor. Bu 1-2 haftalık süreçte, yatırımcıları harekete geçmeden, hiçbir şey yapmadan beklemesi gerektiğini düşünüyor. Elinde altın ve gümüşü olanların uzun vadede beklemesi gerektiğini söylüyor.

FED haberi merakla bekleniyor

İslam Memiş, elinde altını ve gümüşü olanların beklemesi gerektiğini belirtiyor. Altının ve gümüşün, savaş gibi belirsiz ortamlarda değerde artış görmeye devam edeceğini belirtiyor. Mart ayının ortalarında gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına kadar bugünlerde gelebilecek haberlerin de buna işaret ettiğini belirtiyor. Uzman isim ayrıca “Mesela şu dönemde euro, sterlinde düşüş var. Sarı metal, gümüş paritesinden bunlara geçiş yapmam gerekiyor mu diye soru geliyor,” ifadelerini kullanıyor.

Bu noktada bir kişinin elinde 100 gram altın varsa, 50 gramını euro ve sterline çevirip fırsattan yararlanılabileceğini belirtiyor. Kısa vadeli bir şekilde alım satım yapanların, bu süreçte değer kaybeden bu varlıklara yönelerek kâr sağlama olasılığı olduğuna dikkat çekiyor. Varlıkların önümüzdeki günlerde hangi seviyeleri göreceğini ise zaman gösterecek…

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir