Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.455
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.455
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bugünkü Bitcoin Çöküşünü Haber Veren Analist: Sıradaki Bu!

Lider kripto Bitcoin (BTC) bir günde %14 düştü. Bitcoin’in 23.000 doların altına düşeceğini doğru bir şekilde tahmin eden analist tahminini güncelledi. Öt yandan kripto-boğa kurumsal yatırımcılar en büyük kaybedenlerden biri olmaya devam ediyor.

İlk hedeften sonra Capo, Bitcoin tahminlerini güncelledi

Popüler bir kripto analisti, uzun süredir Bitcoin’in 23.000 doların altına düşeceğini öngörüyordu. Analist, ilk hedefine ulaşıldığına göre tahminini güncelliyor. Crypto Capo takma adlı analist, BTC’nin bir noktada 21.000 dolar olan hedef aralığının altına düşeceğinden emin. Analist, şunları söylüyor:

Önemli: Artık piyasa daha agresif hareket ettiğine göre, duygular güçlü bir şekilde ortaya çıkmaya başlıyor. Öyleyse, aşağıda bir fitil görseniz bile ana hedeflere sadık kalın. Yakın bir zaman diliminde tutunmalılar. Paniğin kararlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Haber okumaktan kaçının.

Capo, hafta sonu boyunca, Bitcoin’in 27.500 dolardan 28.228 dolara kadar olan kısa rallisinin, BTC’de aşırı yükseliş yapan traderları tuzağa düşüreceği konusunda uyardı.

Kaynak: CryptoCapo_/Twitter

Capo, BTC’nin daha büyük bir yüzde kaybı yaşamaya devam etmesi için bir bütün olarak altcoin piyasasına baktığını söylüyor.

Analist, Pazartesi günkü piyasa çöküşünün ortasında altcoin hedeflerini rutin olarak güncelledi. Bu doğrultuda genel aşağı yönlü aralığına yaklaşıyor gibi görünüyor.

Kurumsal yatırımcılar arasında BTC ve ETH’ye ilgi kaybı

İstatistikler, geçen hafta kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum’a olan ilgilerini önemli ölçüde kaybettiğini ortaya koydu. Geçen ay Terra çöküşüne de tanık olan devam eden kripto erimesi, büyük satış etkinliği görüyor. Geçen hafta boyunca, BTC toplam 57 milyon dolarlık çıkışa tanık oldu. Bununla birlikte, aydan bugüne çıkışlar 91 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Benzer şekilde, Ethereum iki büyük aksilik nedeniyle büyük satış faaliyetine tanık oldu. Ethereum Merge’in gecikmesinin trade faaliyeti üzerinde büyük etkisi oldu. Buna ek olarak, stETH’nin ETH’den ayrılması durumu daha da kötüleştirdi. Kurumsal çıkışlarda toplam 41 milyon dolar görüldü. Bu duruma yılbaşından bugüne çıkışlar 387 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Pazartesi günü şimdiye kadar, Bitcoin fiyatındaki büyük düşüşün genel kripto para piyasası üzerinde doğrudan bir etkisi oldu. Ayrıca, 129.218 tokenle Bitcoin’in en büyük kurumsal sahibi olan MicroStrategy, kayıpları hisse senedi fiyatına genişletti.

Önemli piyasa payı olan üç holder

Bitcoin’e sahip halka açık şirketlere ilişkin veriler, üst düzey kurumsal yatırımcıların maruz kaldığı büyük kayıpları ortaya çıkardı. Orta Amerika ülkesi El Salvador, tam anlamıyla bir şirket olmasa da Bitcoin holding kurumları arasında ilk üçte yer alıyor.

Şok edici bir ifşaatta, ilk üç yatırım şirketi arasında şaşırtıcı bir şekilde 1,39 milyar dolarlık BTC kaybedildi. MicroStrategy’yi sırasıyla 129.218, 42.902 ve 2.301 Bitcoin tutan Elon Musk’ın Tesla ve El Salvador takip ediyor. Bu bağlamda kayıplar, kripto piyasasındaki daha geniş trader duyarlılığı bağlamında önemli. Birlikte, ilk üç kurumsal yatırımcı, 21 milyon olan toplam mevcut Bitcoin arzının yaklaşık %0,90’ına sahip.

Sonuç olarak, fiyat düşüşü kurumsal yatırımcıları varlıklarını satmaya yönlendirmeye devam ediyor. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere kripto piyasası aylardır ilk kez 1 trilyon doların altına düştü. Sekiz ayda 1,5 trilyon dolardan fazla kayıpla 960 milyon dolar civarında duruyor.

Son olarak, Bitcoin bir süre 23.000 dolar civarında işlem gördükten sonra biraz geri kazandı. Basın zamanında, BTC 23.600 dolar işaretinin hemen üzerinde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir