Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.472
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.472
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bugün yapılacak Kabine Toplantısında hangi konular ele alınacak?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde toplanacak Kabinede hangi başlıklar ele alınacak?

Bütçe görüşmeleri

Bu hafta Hazine Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçeleri görüşülecek.

Asgari ücret ve EYT

Son katıldığı yayında EYT hakkında çalışmaların sürdüğünü ve Aralık-Ocak döneminde açıklanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü toplantıda süreç hakkında bilgi edinmesi ve toplantı sonrasındaki konuşmasında da bu konuya değinmesi bekleniyor.

Asgari ücrette refah payına vurgu yapılması ve bunu sağlayacak oranda bir zam yapılmasına dair söylemlerin yinelenmesi bekleniyor.

Enflasyon

Enflasyonda Aralık 2021’de kur etkisi ile yaşanan yükselişe göre bu yılın Aralık ayında baz etkisinin kendini göstermesi bekleniyor. Erdoğan, daha önceki konuşmalarında enflasyonun yeni yıl itibarıyla gerileyeceğini belirtmişti. Bugünkü konuşmasında da baz etkisine ve Rusya ile olan temaslara vurgu yapması bekleniyor.

Türkiye – Rusya temasları

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’nin Avrupa’ya gaz akışında önemli bir merkez olacağını söylemesinin ardından iki ülke arasındaki temaslar da arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda şimdilik Trakya’nın en yakın nokta olduğunu söyledi, ayrıca Rusya ile fiyat konusundaki anlaşmanın yurt içi enerji maliyetleri açısından da önemli olduğunu belitti. Erdoğan’ın yılbaşından sonra enflasyondaki düşüşte bu konunun da etkili olacağını ifade etmesi bekleniyor.

Bir diğer önemli nokta ise tahıl koridoru. Geçen hafta Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya ile görüşmelerinin ardından tahıl koridoru tekrar işlemeye başladı. Rusya, Türkiye’nin tarafsız olması ve ihtiyaç sahibi ülkelere yardım götürülmesi noktasındaki hassasiyetinden dolayı sevkiyata yeniden başladığını açıklamamıştı. Erdoğan’ın diplomatik durumu da değerlendirmesi bekleniyor.

Başörtüsü meselesi gündemde olacak

Adalet Bakanı Bozdağ’ın geçtiğimiz hafta partilerle yaptığı görüşmenin ardından Anayasa hazırlanması talebi öncesinde görüşmeleri Erdoğan ve kabine üyeleri ile detaylı paylaşması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir