Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.033
% 2.12
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.033
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bu Tarihe Dikkat: Altın Alım Fırsatı İçin Sert Çökecek!

Birçok uzmanın altın fiyatında uzun vadede yükseliş beklediği biliniyor. İslam Memiş ve Selçuk Geçer gibi ünlü ekonomistler altında uzun vadeli hareket edilmesi gerektiğini, kısa vadeli al sat yapanların zarara uğrayabileceğini bir süredir belirtiyor.

Altın fiyatları için sırada neler var?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının gram fiyatında 1.450 lira, ons fiyatında ise 2.150 dolarlık seviyeleri bu yıl içerisinde beklediğini aktarmıştı. Ekonomist Selçuk Geçer de altında yükselişte olduğunu, yaptığı çeşitli paylaşımlarla belli ediyor.  Bu sırada, ana akım medyada yer alan bir habere göre ABD hükümetinin değerli metal rezervini artırmaya başlayabileceği düşünülüyor. Bu durumun altın fiyatlarında tavan yapabileceği düşünülüyor.

İslam Memiş, altının Mayıs ayına kadar alınması gerektiğini daha önceki açıklamalarında da belirtmişti. Altının birden pump yapmasının ardından bir noktada düşüş yaşayabileceği, Mayıs ayından önceki bu anların alım fırsatı sunabileceği düşünülüyor. Yine de her yatırımcının kendi yatırımından sorumlu olduğunu belirtmekte fayda var. Her yatırımcı, kendi araştırması doğrultusunda hangi varlığa ne zaman para aktaracağını seçmelidir.

Altının önemi

Altın, dünyada en çok istenen ve değerli metallerden biridir. Değerli sarı metal sadece güzelce şekillendirilip yontulmakla kalmaz, elektriği iletir ve kararmaz. Bu nitelikler, onu endüstriyel, medikal ve teknoloji endüstrileri için tercih edilen metal haline getirmektedir. Elbette altın sadece mücevher değeri anlamına gelmez, aynı zamanda uzun süredir bir değişim veya para aracı olarak da kullanılıyor. Altının işlemlerde bilinen ilk kullanımı 6000 yıldan daha eskiye dayanmaktadır – altın paralar MÖ 560 yıllarında Lidya Kralı Karun’un emriyle basılmıştır.

Altının nadirliği, kullanışlılığı ve çekiciliği onu yüksek değerli bir madde yapar, ayrıca dayanıklı, taşınabilir ve kolayca bölünebilirdir. Günümüzde birçok hükümet, kişi ve kurum, uygun külçe biçiminde altın yatırımlarına sahiptir. Altının ons fiyatı haftayı 1.932 dolardan kapattı. Altının gram fiyatı ise 920 liranın altına inerek 915 lira seviyelerinden kapanış gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir