Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.869
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.869
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bu NFT Token’lere Hack Saldırısı! İşte Yaşananlar…

Değeri 1,66 milyon doların üzerindeki popüler NFT Token projelerinden 11 BAYC veya MAYC NFT’si sadece 9 gün içinde çalındı.

Popüler NFT Token koleksiyonundan değerli parçalar çalındı

Blockchain güvenlik firması PeckShield, son dokuz gün içinde 1,66 milyon dolar değerinde NFT Token hırsızlığına yol açan bir saldırı bildirdi. Çalınan NFT’ler, biri Jay Chou’nun BAYC #3738’i olan BAYC ve MAYC’yi içeriyor.

Zombi kulübü de dahil olmak üzere bir dizi oltalama sitesi tarafından gerçekleştirilen saldırı nedeniyle toplam 11 NFT Token çalındı. Diğer birçok tokenin yanı sıra çalınan The ay Chou’nun BAYC # 3738’inin NFT piyasasında LookRare’de 164 ETH (570.000 dolar) karşılığında satıldığı bildirildi.

Ayrıca, geçen Cuma gerçekleşen saldırıdan bu yana müteselsilen işlem gördüğü ve son satıcının BAYC taban fiyatının yaklaşık %50 üzerinde kazanç elde ettiği söyleniyor. Mutant bir Ape NFT’nin çalınmasına yol açan saldırı sırasında, resmi BAYC Discord da hacklendi. Ancak iki olayın bağlantılı olduğuna dair bir kanıt yok.

Saldırı serisi

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere son dokuz gün içinde birkaç NFT’nin kaybına yol açan birkaç saldırı oldu. Yine de 11 NFT’nin kaybı, bu süre zarfında gerçekleşen tek saldırı değil. PeckShield’e göre, Inverse Finance’e yönelik önceki bir hack, fiyat kehanetinin bir hata tarafından manipüle edilmesinden kaynaklandı. Bu, INV’nin (yüksek oranda manipüle edilmiş fiyat) teminat olarak kullanılmasına izin vererek, saldırganların Ters Finanstan varlıkları boşaltmasına izin verdi.

Yakın geçmişte yüzlerce NFT Token benzer yollarla çalındı. Bu tür saldırıların en dikkate değer olanı, dünyanın en büyük NFT pazarı olan OpenSea’deki saldırı. O sırada PeckShield, saldırıyı OpenSea ekibi tarafından saldırının kaynağı olarak gönderilen bir kimlik avı e-postasına kadar takip etti.

Güvenliği artırma ihtiyacı

Kripto alanı ilk aşamada benzer saldırılara maruz kaldığından, NFT’lere yönelik aralıksız saldırılar olağandışı değil. Ancak, gelişti ve artık ayrım gözetmeyen saldırılara karşı daha güçlendirildi. Uzmanlara göre, NFT ekosistemi, biraz zaman alacak olan saldırı dalgasını durdurmak için güvenlik açısından gelişmek zorunda kalabilir.

Bununla birlikte, yatırımcıların ekosisteme olan güveninin korunması çok önemli. Uzmanlar, son zamanlarda birçok kurum ekosisteme girdiğini ve yakın gelecekte anlamlı bir büyüme olacaksa ekosistemde kalmaları gerektiğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir