Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.460
% 3.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.460
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bu NFT Coin Hacklendi: Çok Sayıda NFT Çalındı!

Moonbirds NFT, bir hacker’ın 750 ETH değerinde 29 NFT parçasını çalmasıyla vuruldu. Ethereum tabanlı NFT coin, 1,5 milyon dolarlık kayıpla karşı karşıya.

NFT projesi ‘Moonbirds’ hack saldırısı altında

Bilgisayar korsanları, Moonbirds’de bir kimlik avı soygunu gerçekleştiriyor. Şu anda kripto grubunun üyeleri, NFT sahiplerini uyarmak için Twitter’da devam eden bu kimlik avı soygunu hakkında uyarı mesajları gönderiyor.

Hacker(lar)ın kimliği henüz bilinmezken, ‘@0xLosingMoney’ lakaplı bir Twitter kullanıcısı dolandırıcıyı tanıdığını iddia etti. Bir dizi tweet’te @0xLosingMoney, diğer bir Twitter kulllanıcısı ‘@Dvincent_’ için kimlik avı saldırısının arkasında olduğu iddia edilen bir kişi olarak bahsetti.

NFT coin piyasası soygunlarla mücadele ediyor

Piyasaya il sürüldüğünden bu yana, Moonbirds soygun saldırılarından geçiyor. 9 Nisan’da, resmi Twitter hesabından Moonbirds, müşterilere yalnızca resmi web siteleri hakkında bilgi veren bir uyarı yayınladı.

Bu Moonbirds görevi aracılığıyla toplanan nakit, NFT sanatçılarını ve yaratıcılarını toplu olarak bir araya getiren True Ventures destekli bir Web3 medya şirketi olan PROOF Holdings’e gidiyor. OpenSea verilerine göre, 6.500’den kişi şuanda halihazırda Moonbirds NFT’lerine sahip. Bu dijital koleksiyonların temel değeri ETH 23, kaba 43 bin dolar.

NFT hack haberleri

Bilgisayar korsanları, kripto ve NFT alanlarında canlı kalmaya devam ederek zararsız ve şüphelenmeyen insanları kandırmaya çalışıyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Nisan ayında, en az 54 Bored Ape Yacht Üyeliği (BAYC) NFT’si bir hack saldırısında çalınmıştı ve bunun zemin değerinin 13,7 milyon dolara (kabaca 105 crore) yaklaştığı bildirildi.

Bilgisayar korsanı, BAYC web sitesinin bir kopyasına sahte bir köprü gönderdi ve tıklayıcıları, sahte bir airdropta yer almanın bir yolu olarak MetaMask cüzdanlarını dolandırıcıların ceplerine takmaya yönlendirdi. Bir kimlik avı saldırısı, ayrıca NFT’lerin fiyatını OpenSea’den 1.7 milyon dolar tüketti. Bu durumda, saldırgan(lar) OpenSea müşterilerini kimlik avı e-postaları veya web siteleri yoluyla kötü amaçlı mesajları dijital olarak imzalamaya yönlendirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir