Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.466
% 3.84
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.466
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Bu Metaverse Coin Neredeyse Sıfırı Gördü! Peki Neden?

Axie Infinity oyuncularının görevlerden kazandığı bir metaverse coin, yüksek arzı nedeniyle 2021’i %80 kayıpla tamamlamıştı. Fiyatı neredeyse 0’ı gören bu kripto para birimi neden çöküyor?

Axie Infinity’nin SLP token’i artık neredeyse sıfır

Smooth Love Potion (SLP) fiyatı oyuna akın eden yeni oyuncular ortasında serbest düşüşte. Yazım sırasında 0.005 dolar dip seviyesinden destek bularak tekrar 0.005238 dolara ulaştı. Axie Infinity oyun geliştiricisi Lars Doucet, Perşembe günü, SLP’nin 0,004 dolara düştüğünü ve neredeyse sıfıra yaklaştığını tweet’ledi.

Axie Infinity metaverse coin trendine öncülük etmişti

Axie Infinity, 2021’in son trendi olan oyna-kazan NFT oyunlarının öncüsüdür. Tıpkı meme token’ler gibi %30’luk günlük patlamalar yaparak doygunluk seviyesine ulaşan ilk NFT oyunudur. Pokemon benzeri bir oyun olan Axie Infinity’de, oyundaki canavarlar geliştirilir ve görevler tamamlanır. Ayrıca SLP kazanılan arenalara katılır. Oyuncular oyun oynarken kazandıkları SLP token’i nakite çevirebilir. Ancak SLP fiyatı oyundan kazanılan ve sürekli olarak dolaşımdaki arza eklenen yeni SLP’ler eşliğinde 1 Mayıs 2021 ATH’si 0.4191 dolardan beri düşüşte. Axie Infinity ekibi düşüşü durdurmak için SLP üretimini dengeleyecek bir güncelleme yapmıştı.

SLP Smooth Love Potion (SLP) düşüşü

Smooth Love Potion’ın düşüşü, oyna-kazan (P2E) NFT oyunlarıyla ilgili zorlukları gözler önüne seriyor. Oyuncuların, değerlerini artırmak için mekaniklerle token kazanmanın kesinlikle daha fazla yolunu bulmaları gerekecek. Axie Infinity, SLP farming havuzlarını oyundan çıkararak SLP değerini artırmaya çalıştı. Ardından, yakın zamanda oyuncuların ödül havuzunu artırmak için turnuvalara katılarak SLP yakmalarına izin verildi. Ancak tüm bu iyileştirmelere rağmen oyun toparlanmakta zorlanmış gibi görünüyor. Axie Shards, 2021’de 150 dolarda zirve yaptı ancak şimdi 20 doların altında.

Sadece metaverse coin piyasası değil, Bitcoin ve Ethereum dahil neredeyse tüm altcoin piyasası düşüşte. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız Terra olayı, Bitcoin’in 28,702.91 dolar dibini bulmasına eşlik etti. LUNA ve UST çöküşü, derin geri çekilmelerden bahsetmeden, projeye yönelik iddia edilen kişisel saldırılarla ilişkilendirildi.

Axie Infinity durumunda, geliştiricileri şaşırtıcı düşüşe rağmen çalışmalara devam ediyor. Bu konuda iyimserler ve hatta oyunun mobil Android versiyonu olan Axie Infinity: Origin’i piyasaya sürdüler. Axie Infinity artık tüm oyuncular için her zamankinden daha erişilebilir olduğundan, geliştiriciler ve oyuncular bu yeni sürüm hakkında umutlu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir