Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.937
% 6.52
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.937
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Karar SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek: Kurallar Değişiyor!

Japonya’nın kripto yönetim kurulu, yeni kripto para birimlerini listelemek için kuralları kolaylaştırmaya çalışıyor. SHIB, BabyDoge vb. gibi tartışmalı meme token’ler, şu anda yerel borsalarda listelenmek için katı kurallardan arınıyor.

Japonya’daki borsalar SHIB, DOGE ve diğer meme coin’leri listeleyebilir

Yerel kaynaklar, JVCEA’nın yakın zamanda Japon kripto borsalarıyla görüşmeler yaptığını söyledi. Bu stanttan bir değişiklik alan JVCEA Derneği, listeleme sürecinde yer almayacak. Bunun yerine, listelemeden sonra kriptoların denetlemeye aktif olarak katılacaklar. Ayrıca, konuya aşina olan kişiler, daha sonra büyük risklerin ortaya çıkması durumunda borsalardan tokenlerin delist etmelerini isteme olasılığını araştırdıklarını söyledi. Düzenleyicinin çabaları iyi sonuç verirse, borsalar tokenleri taramadan listeleyecek. Bu gelişmenin, Coinbase gibi döviz borsaları için iyi bir fırsat sunduğu söylenebilir.

Japonya’da kripto listelemek için daha hafif kurallar geliyor

Kaynaklara göre, JVCEA, kripto listeleme kurallarını hafifleterek, listelemeden önce değil, listelendikten sonra denetlemeye odaklanmayı planlıyor. Ayrıca, gelecekte, düzenleyici, alım satım başladıktan sonra sorunlar ortaya çıkarsa, borsaları tokenleri delist etmeye ve alım satım işlemlerini sona erdirmeye zorlayabilir.

Bu kararın, Japonya merkezli borsalardan çok daha büyük Coinbase gibi yabancı borsalara destek sağlaması beklenmektedir. Şu anda Coinbase, ABD’de 100’den fazla coin’e sahip. Karşılaştırma için, en büyük Japon şirketlerinden GMO Coin, yalnızca 21 kripto para birimiyle çalışıyor. Yeni kurallar ICO projelerine uygulanmayacak. Kural değişikliğine ilişkin nihai kararın yıl sonuna kadar verilmesi beklenmektedir.

Fumio Kishida: Mevcut listeleme sürecinden memnun değilim

Geçen ay, Başbakan Fumio Kishida’nın katıldığı panel, kripto paraların borsalarda listelemenin mevcut prosedürüne eleştiri yağdırdı. Panel, düzenleyicilerin yeni kriptoların listelenmesine izin vermeden önce ön taramasını yapmasının çok uzun sürdüğüne karar verdi. Bu kriterlere göre tahtayı yıkmak ve bunun yerine kripto paralar listelendikten sonra kullanıcıları korumaya başlamak istediler. Genellikle, tarama süreci yarım yıl veya daha uzun sürer.

FSA’dan anonim bir kişiye göre, listeleme sürecini kolaylaştırmaya yönelik yeni politikanın onaylanacağı henüz belli değil. Bu yılın başlarında JVCEA, herhangi bir engel olmaksızın borsalarda listelenebilecek kriptoların listesini sağladı.

En son SHIB listeleme haberleri

Piyasa değerine göre ikinci en büyük meme coin olan SHIB, bireysel yatırımcılardan büyük ilgi görüyor. Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, yakın bir tarihte Bitstamp borsası Shiba’yı listeledi. SHIB artık Bitstamp üzerinde SHIB/EUR ve SHIB/USD çiftlerinde işlemlere açık. Robinhood kısa süre önce Shiba’yı listelemişti. Uzun süre beklenen liste çift haneli yükselişi tetikledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir