Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.770
% 4.98
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.770
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu haftaki Fed toplantısında politik değişime yer yok – Citi

Citi’nin baş ABD ekonomisti Andrew Hollenhorst, bu haftaki FOMC toplantısında risklerin hafif şahin eğilimli olduğunu düşünüyor. Citi, Fed’in Aralık ayında 50 baz puan ile daha yavaş tempolu bir faiz artırımı öncesinde bu hafta 75 puanlık bir aksiyon bekliyor.

Hollenhorst şahin risklerin yüksek çekirdek enflasyon, ücret baskısı ve riskli varlıklardaki son rallinin bir sonucu olduğunu söyledi. Fed, faiz artırımı hızını yavaşlatırsa bu, muhtemelen “faizlerin yükselebileceğini ve daha sonra bu seviyelerde sürdürülebileceğini vurgulayan şahin söylemle” birlikte gerçekleşecektir.

Hollenhorst bir müşteri notunda, “Bu haftaki toplantıda bu şahin risk gerçekleşmediği ölçüde Fed’in politik gidişatının şahin bir şekilde yeniden fiyatlandırılması riskinin, yaklaşan istihdam ve enflasyon raporlarına ve Aralık ortasındaki FOMC toplantısına kaldığını göreceğiz.” dedi.

Hollenhorst, istihdam maliyet endeksinin (ECI) iş gücü maliyetlerinin üst üste beşinci çeyrekte yıllık bazda %5’in üzerinde arttığını göstermesi de dahil olmak üzere son veriler ışığında Fed’in güvercin bir dönüş yapma ihtimalini düşük görüyor.

Bu nedenle Fed Başkanı Powell’ın “piyasa beklentilerine göre biraz daha şahin” olacağı senaryoya sadık kalması muhtemel.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir