Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.670
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.670
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bu Hafta Dikkat Edilmesi Gereken 3 Önemli Veri

Piyasalar, ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri, işsizlik başvuruları ve Fed yetkililerinin konuşmaları da dahil olmak üzere üç veriyi izleyecek.

Kripto piyasaları, bu hafta önemli veri noktaları ve önemli konuşmalarla yakından takip edilecek. Beklenti içindeki piyasa, Fed’in faiz oranı eğilimini nihayet nasıl değerlendireceğini görmek için ekonomik verilerin nasıl sonuçlanacağına dair bir ölçüm yapacak.

1. Fed Yetkililerinin Konuşmaları:

Şu anda piyasa, ABD Fed’in faiz indirimleri konusunda yüksek beklenti içinde. Bu hafta konuşması planlanan birkaç Fed yetkilisi var ve yatırımcılar tüm konuşmaları yakından takip edecek. Son sinyaller, Fed’in bakış açısıyla uyumlu ekonomik verilerle desteklenen, beklenenden daha erken bir faiz indirimini işaret ediyor. Tarihsel olarak, Fed’in faiz oranı kararları, varlık değerlemelerini önemli ölçüde etkilemektedir. Düşük faiz oranları genellikle devlet tahvillerinin değer kaybetmesine neden olur, bu da Bitcoin gibi daha riskli varlıkları daha cazip hale getirir. Yakında faiz indirimi gerçekleşirse, kripto para piyasası artan risk iştahından ve güçlü satın alma gücünden faydalanacaktır.

2. ABD Dışı Tarım Dışı İstihdam Verileri:

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, işgücü piyasasında daha dengeli bir arz ve talep görmek istediklerini vurguladı. Şubat ayı istihdam raporu, bu dengenin yakında gelebileceğine dair işaretler sundu. Bazı yatırımcılar, ABD ekonomisinin enflasyon endişelerini tetiklemeden daha fazla büyümeye izin verebilecek kadar istikrarlı bir duruma ulaştığını düşünüyor. Bu görüş, son dönemdeki iş ve ücret artışlarındaki yavaşlama ile destekleniyor. Bu hafta açıklanacak olan ABD dışı tarım dışı ücret bordrosu verileri, bu hipotezi doğrulamak için kritik olacak.

3. İşsizlik Başvuruları:

Şubat ayı işsizlik oranı beklentileri aşarken, istihdam verileri resmi işgücüne aktif olarak katılan Amerikalı sayısında bir azalma olduğunu ortaya koydu. Bu, satın alma gücünde potansiyel bir düşüşe işaret ediyor ve bu da düşük risk iştahı gösteren bir piyasa anlamına geliyor. Yüksek işsizlik oranları, kripto para piyasasındaki günlük yatırımcıların satın alma gücünü sınırlayabilir. Bu nedenle, bu haftanın işsizlik başvuru verileri, kripto yatırımcıları arasındaki satın alma gücünü ölçmek için büyük önem taşıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version