Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.401
% 2.84
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.401
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bu hafta %7 kayıp veren Brent petrol, son bir ayın en düşük seviyesine indi

Investing.com – Brent petrol bugün %1 üzerinde kayıpla 88,50 dolar altına gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü. Haftalık kayıp ise %7’yi aştı

Göstergelerdeki zayıflık petrolü baskılıyor

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’de ekonomik aktivitenin yavaşlaması ve salgında vaka sayısının artması bu hafta petrol üzerindeki baskıyı artırdı.

Çin hükümeti covid vakalarında karantina süresini düşürdü ve seyahatlerdeki kısıtlamayı da kaldırdı. Bu karar daha fazla uçuş ve buna bağlı yakıt harcaması oluşturacağı beklentisiyle petrolde hafta başında yükseliş sağladı. Ancak fiyat 96 dolar üzerinde satışla karşılaştı.

Piyasalar faizlere odaklandı

ABD’de enflasyondaki gerilemeye bağlı daha düşük oranlı faiz beklentisi bu hafta içinde piyasaları yükseltti, ancak petrole istenen desteği sağlayamadı. Çünkü finansal piyasalar faiz fiyatlaması yaparken reel piyasalarda yavaşlayan faaliyetler öne çıktı.

Çin’de vakaların yeniden yükselişe geçmesi, yeniden kısıtlamaların devreye alınabileceği yönünde petrol negatif fiyatlamaya neden oldu.

Brent fiyatında 18 Ekim’de görülen 87,60 dolar seviyesi en yakın destek olarak izleniyor.

Yazar: Deniz Engin

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir