Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.793
% 4.04
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.793
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bu Grafikler Korkutuyor: Bitcoin O Rakamlara Kayıyor!

Ayı piyasaları, tarihsel olarak traderlar için zorlu olmuştur. Piyasaya iyi giriş noktalarını belirleyen geleneksel indikatörler, bir Bitcoin kışının ne kadar sürebileceğini tahmin edemiyor. Peki, böyle bir durumda hangi metriklere ve indikatörlere bakmak gerekiyor? Kripto araştırma şirketi Delphi Digital, incelenmesi gereken bazı grafikler yayınladı. İşte detaylar…

Bitcoin fiyatında dibi gördük mü?

Bitcoin’in (BTC) son zamanlarda psikolojik olarak önemli olan 20.000 dolar fiyat seviyesinin üzerine geri dönmesi, birçok trader için dip seviyenin işaretiydi. Ancak veriler, kısa vadeli rahatlama rallisinin trend değişimi için yeterli kanıt olmayabileceğini gösteriyor.  Kripto para araştırma şirketi Delphi Digital, yakın tarihli bir raporunda, dikkatli olunması gerektiğine işaret eden kanıtlar sağladı. Şirkete göre piyasada dibi gördüğümüze ikna olmadan önce daha “acılı bir süreçten” geçmemiz gerekiyor.

Bitcoin’in fiyatının Kasım ayında zirveye ulaşmasından bu yana hissedilen acıya rağmen, o zaman ile 2017 piyasa zirvesi arasındaki karşılaştırma, kısa vadede daha fazla düşüş olasılığına işaret ediyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere önceki ayı piyasalarında, BTC fiyatı en üst seviyesinden en alt seviyeye yaklaşık yüzde 85 ​​oranında düştü. Delphi Digital’e göre, mevcut ortamda tarih tekerrür edecek olsaydı bu, “10.000 doların biraz üzerinde bir düşüş ve mevcut seviyeler için bir başka yüzde 50’lik düşüş” anlamına gelirdi.

Ethereum için de büyük bir risk var

Ethereum (ETH) için görünüm, önceki ayı piyasasının fiyatının zirveden dibe yüzde 95 düştüğünü gördüğü için daha da kötü. Aynı senaryo bu sefer gerçekleşirse, Ethereum fiyatı 300 dolara kadar düşebilir. Delphi Digital, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Benzer bir çöküşü yeniden yaşama riski, özellikle BTC 14 bin – 16 bin dolar aralığında destek tutamazsa, çoğu insanın muhtemelen tahmin ettiğinden daha yüksek.

Aşırı satım koşulları geçerli

Mevcut piyasada dibin nerede olduğunu anlamaya çalışan traderlar için veriler, “önceki büyük piyasa diplerinin aşırı aşırı satım koşullarıyla çakıştığını” gösteriyor. Aşağıdaki haftalık grafikte gösterildiği gibi, BTC’nin 14 haftalık RSI’ı yakın zamanda tarihinde üçüncü kez 30’un altına düştü. Önceki iki olay bir piyasa tabanına yaklaşıyor.

Bazıları bunu şimdi piyasaya yeniden girmek için iyi bir zaman olduğuna dair bir işaret olarak görse de Delphi Digital, “V şeklinde” bir toparlanma bekleyenler için bir uyarıda bulundu. Bitcoin kısa süre önce Mart 2020’den bu yana ilk kez 200 haftalık SMA’sının altına düştü. Tarihsel olarak konuşursak, BTC fiyatı önceki ayı piyasalarında sadece birkaç hafta bu seviyenin altında işlem gördü ve bu da yakında bir dip bulunabileceğine işaret ediyor. Firma, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Önceki iki örnekte BTC, Dalgalı yana doğru, nihayet güçlü bir toparlanma sahnelemeden önce birkaç ay boyunca değişir. 200 haftalık basit hareketli ortalamaya (SMA) bir bakış, tarihsel destek seviyesinin tekrar tutulup tutulmayacağına dair soruları da gündeme getiriyor.

Son kapitülasyon: Neler oldu?

Piyasanın şu anda gerçekten aradığı şey, tarihsel olarak bir ayı piyasasının sonunu ve bir sonraki döngünün başlangıcını belirleyen nihai kapitülasyondur. Piyasadaki duyarlılık Mart 2020’deki COVID-19 çöküşünden bu yana en düşük noktasında olsa da, 2018’de görülen umutsuzluğun derinliklerine tam olarak ulaşmadı. Delphi Digital, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Duygular dibe vurmadan önce biraz daha acı görmemiz gerekebilir.

Kripto pazarındaki zayıflık 2021’in sonundan beri görülüyor, ancak pazardaki çöküşün arkasındaki gerçek itici güç, enflasyon ve yükselen faiz oranlarını içeriyor. Yükselen faiz oranlarını piyasa düzeltmeleri takip etme eğilimindedir. FED’in faiz oranlarının seyrini sürdürme niyetinde olduğu göz önüne alındığında; Bitcoin ve diğer riskten uzak varlıkların daha fazla düzeltmesi muhtemeldir.

Nihai bir teslimiyet olayının gerçekleşmesi gerektiğini gösteren son bir ölçüm, BTC arzının kârdaki yüzdesidir. En son bu oran, yüzde 40’ı gösteriyordu. Glassnode’dan alınan verilere göre, bu metrik şu anda yüzde 54,9’da. Uzmanlara göre bu da piyasanın gerçek dip gelmeden önce başka bir düşüş yaşayabileceği düşüncesine güvenilirlik katıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir