Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.457
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.457
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Bu Gelişmeye Dikkat” Analist: Altın Bu Seviyelere Gidebilir!

Altın fiyatları, hafta başında gergin piyasalarda 1.858 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Bununla birlikte, yatırımcılar ABD’nin Rusya’nın her an Ukrayna’yı işgal edebileceği yönündeki uyarıları arasında güvenlik arayışında olduğu için sarı metal 3 ayın zirvesine yakın kalmaya devam ediyor.

“Sürekli alım akışı olmadan altının, reel faizlere yenik düşmesi muhtemel”

Moskova herhangi bir işgal planını yalanladı ve Ukrayna yakınlarında 100.000’den fazla askerin yığılmasına rağmen Batı’yı ‘histeri’ ile suçladı. Piyasa analisti Anil Panchal’a göre piyasalar, potansiyel olarak ABD dolarının yanı sıra sarı metali destekleyen tehlikeli zamanlar için hazırlanıyor. Bununla birlikte, TD Securities analistleri, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Sürekli alım akışı olmadan, altın fiyatlarının Fed’deki şahin bir rejimin ortasında önemli ölçüde yüksek reel faizlere yenik düşmesi muhtemel görünüyor.

Bu bağlamda, önümüzdeki hafta için Federal Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları izlenecek ve traderlar, yakın vadeli politika planlarıyla ilgili tartışmalara özellikle dikkat edecekler. TD Securities’deki analistler, normalleşme ‘ilkelerinin’ Ocak ayında yayınlanmasının ardından, piyasanın bilanço normalleştirme adımları planlarına özellikle dikkat edeceğini belirtiyor.

Altın traderlarının ve yatırımcılarının izleyeceği veriler ve gelişmeler

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere sarı metal, Cuma günü Fed’in daha yumuşak ABD verileriyle desteklenen %0,50 faiz artırımına ilişkin olasılıkları gerilemesi ve Rusya’nın Ukrayna’yı derhal işgal etmesi yönündeki yaygın korkulara katılmasının ardından Ekim 2021’den bu yana en büyük rallisini gerçekleştirdi.

CME FedWatch Aracı, Mart ayında %0,25’lik bir harekete karşı 50 baz puanlık (bps) bir Fed faiz artırımı için yaklaşık 50-50 şans olduğunu gösteriyor. Daha önce, özellikle ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) açıklanmasından sonra, piyasa faizlerin daha yüksek oranda artacağından neredeyse emindi. Bununla birlikte, ABD Michigan Tüketici Duyarlılığının Şubat ayı ön verileri Cuma günü 67,2’den 61,7’ye geriledi.

Başka yerlerde ABD, Moskova’nın Ukrayna ile acil savaş hazırlıkları konusunda uyardı ve tüm vatandaşlarını Kiev’i terk etmeye çağırdı. İngiltere ve Euro Bölgesi politika yapıcıları, Rusya’nın acil bir savaş için hazırlıklarına da atıfta bulundu. Ancak AFP News geçtiğimiz günlerde Rus lider Vladimir Putin’in Fransız mevkidaşı Emanuel Macron’a Ukrayna işgal iddialarının ‘provokatif spekülasyon’ olduğunu söylediğini aktardı.

Bu oyunların ortasında, ABD 10 yıllık Hazine tahvilleri 11,0 baz puanın (bps) üzerine düşerken Wall Street göstergeleri de riskten kaçınma dalgası nedeniyle ağır kayıplara tanık oldu. İleriye dönük olarak Anil Panchal, altın traderlarının kısa vadeli yön için Rusya-Ukrayna hikayesinden ve Fed’in faiz artırımı endişelerinden daha fazla ipucu bekleyebileceğini ifade ediyor. Sonuç olarak, bu haftanın FOMC Tutanakları, yeni bir ivme için jeopolitik gelişmelere göz kulak olurken, aynı zamanda izlenmesi gereken çok önemli bir olay olacak.

Altın fiyatları teknik analizi: En son yükselişin devam etmesi için ayakları var

Piyasa analisti Anil Panchal, Cuma günü altın alıcıların Rusya’yı çevreleyen artan jeopolitik gerilimleri ve enflasyon endişeleriyle güvenli limana sığınmasıyla, fiyatları dört ayın en büyük günlük artışını gösterdiğini kaydediyor. Analiste göre, yükseliş sadece 2022’de yeni bir zirve kaydetmekle kalmadı, aynı zamanda Haziran ayından itibaren aşağı doğru eğimli bir trend çizgisini de geçti. Analist, yorumu yapıyor:

Altın alıcılarını destekleyen iyimser RSI ve MACD koşulları göz önüne alındığında, en son yükselişin devam etmesi için ayakları var.

Altın fiyatı günlük grafik

Bununla birlikte analist, Mayıs ayından bu yana işaretlenen 1.873 dolar civarında birden fazla seviyeden oluşan yatay bir alanın, değerli metalin 1.900 dolar eşiğini hedeflemesinin önüne geçmesi için önemli bir yukarı yönlü engel olacağını belirtiyor. Analist, şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:

Altın alıcıları dizginleri 1.900 doların üzerinde tutarsa, 2021 ortalarının en yüksek seviyesi olan 1.917 dolara odaklanacak. Alternatif olarak, 3 Şubat’tan itibaren 1.821 dolara yakın yukarı doğru eğimli bir trend çizgisi ve 1.807 dolarlık 200-DMA seviyesi altının kısa vadeli düşüşlerini kısıtlıyor. Altın fiyatlarının 1.807 doların altına düştüğü bir durumda, 1.800 dolar yuvarlak rakam ve 1.760 dolar satıcının radarında olacak.

Altın fiyatı için ek önemli seviyeler

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir