Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.860
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.860
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

“Bu Dipler Olabilir” 5 Analist, Altın Beklentilerini Açıkladı!

Altın fiyatları Çarşamba günü, Ukrayna krizine ilişkin endişelerin güvenli liman metaline olan talebi desteklemesiyle 1.930 dolar etrafında dalgalanıyor. Ancak ABD Federal Rezerv yetkililerinden enflasyonla mücadele için daha keskin faiz artırım çağrıları piyasa hissiyatı üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

Sarı metal, yüksek faiz ve jeopolitik risk arasında kaldı

Spot altın, yazının yazıldığı sıralarda günlük bazda %0,48 artışla 1.930 dolar seviyesinde işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,4 artışa 1.929 dolara yükseldi. Avustralya, Tiger Brokers’ın baş strateji sorumlusu Michael McCarthy, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Küresel olarak daha yüksek faiz oranları potansiyeli, altın fiyatları üzerinde baskı yaratıyor. Öte yandan Ukrayna’daki jeopolitik çatışma karşısında güvenli liman arzusu sarı metal için destekleyici oluyor.

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Louis Fed Başkanı James Bullard, merkez bankasını bu yıl gösterge gecelik faiz oranını %3’e yükseltmeye ve enflasyonu kontrol altında tutmak için agresif bir şekilde hareket etmeye çağırdı. Piyasa ise Fed’in Mayıs ayında federal fon oranlarını 50 baz puan artıracağını %72,2 olasılıkla fiyatlıyor. Pazartesi günü daha büyük bir artırım için olasılıklar %50’nin biraz üzerine çıktı.

Wang Tao: Altın fiyatları bu aralığa çekilebilir

Bu arada gösterge ABD 10 yıllık Hazine faizleri, Mayıs 2019’dan bu yana taze yüksek seviyelere sıçradı. Altın, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artıran yüksek ABD faiz oranlarına ve getirilerine karşı oldukça hassastır.

Michael McCarthy, Ukrayna kararına ilişkin iyimserliğin solmaya başladığını ve bu durumun bazı traderların yukarı yönlü bir kırılma potansiyeli olduğunu düşünmesine yol açtığını belirtiyor.

Bu gelişmeler arasında Batı, Ukrayna ve Rusya arasındaki görüşmelere rağmen kötüleşen bir insani krizin ortasında Kremlin’e karşı daha fazla yaptırım ilan etmeyi planlıyor. Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, 8 Mart’ın yükseği 2.069,89 dolardan düşüş trendi devam ederken, spot altın 1.891-1.903 dolar aralığına gerileyebilir.

Bob Haberkorn: Ukrayna’nın işgali, altının zeminini koruyor

RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, “Fed’in çeyrek puanlık ilerlemeye karşı yarım puanlık artışlar yapmaya hazır olması oldukça şahin ve altını aşağı itti” değerlendirmesinde bulunuyor. Stratejist, şu ifadeleri sözlerine ekliyor:

Böyle bir yorum, normalde altını 50 dolarlık bir düşüş gibi önemli ölçüde düşürür. Ancak Rusya-Ukrayna durumunun ön planda olması, altının zeminini koruyor.

“Bu durum, varlık yöneticilerinin altına geri döndüğünü gösteriyor”

Analistler, Fed’in şahin duruşuna rağmen, yatırımcıların odak noktasının Ukrayna ihtilafı üzerinde olması ve herhangi bir büyük gelişmenin keskin fiyat dalgalanmalarını tetiklemesi muhtemel olduğundan, altın üzerindeki baskının nispeten azaldığını söylüyor.

Saxo Bank analisti Ole Hansen, artan altın borsasında işlem gören fon varlıklarının, günlük fiyat dalgalanmalarına rağmen varlık yöneticilerinin, çeşitlendirmek ve enflasyona ve ekonomik gerilemeye karşı bir önlem olarak altına geri döndüğünü gösterdiğini belirtiyor.

Pablo Piovano: Altın 1900 dolar civarında desteklenmeye devam ediyor

Altın vadeli işlem piyasalarına yönelik açık faiz, düşüş trendini yeniden başlattı ve CME Group’tan gelen gelişmiş rakamlara göre Salı günü yaklaşık 5 bin kontrat küçüldü. Öte yandan, hacim art arda üçüncü seansta bu sefer 4,5 bin kontrat civarında yükseldi.

Analiste göre, Salı günkü altın fiyatlarındaki düşüş, azalan açık faizin, potansiyel daha derin bir geri çekilmenin gücünü ortadan kaldırmasının ve çok yakın vadede bazı konsolidasyon hareketlerine izin vermesinin arkasındaydı. Buna karşılık analist, külçe fiyatlarının şimdiye kadar 1.900 dolar civarında desteklenmiş göründüğünü belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir