Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.215
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.215
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bu DeFi Altcoin’ine Saldırı: 2 Altcoin 3x Yaptı!

Fantom (FTM) Blockchain’inde yer alan bir “yield optimizasyon mekanizması” olan Redemption, bir saldırıya uğradı. Bir flaş kredi (flash loan) saldırısına uğramaları nedeniyle kendi DeFi altcoin projelerinin fiyatı üç kattan fazla arttı.

Redemption’a flaş kredi saldırısı

Redemption DeFi protokol ekibi tarafından paylaşılan resmi duyuruya göre, 18 Nisan 2022 tarihinde büyük bir koordineli flaş kredi saldırısı yaşadı. Redemption, birinci sınıf bir Blockchain güvenlik sağlayıcısı olan PeckShield tarafından bu saldırı hakkında uyarıldı. Peckshield, Redemption Blockchain’inde olağandışı işlemlerin gerçekleştiğini söyledi.

FTM tabanlı “yield farming” için Redemption’ı kullanan proje, saldırıyı doğruladı ve kullanıcılarına likiditeyi derhal kaldırmalarını, ancak 2OMB ve 3OMB yerel varlıkları satmamalarını tavsiye etti. Projenin arkasındaki ekip, “2|3omb şu anda bir arbitraj flaş kredi saldırısı tarafından hedefleniyor. 2|3omb varlıklarınızı satmanıza gerek yoktur, ancak sahip olabileceğiniz herhangi bir LP’yi kırmanız tavsiye edilir,” ifadelerini kullandı.  Her iki varlık da saldırı başladığında fiyatlarının fırladığını gördü: 2OMB ve 3OMB kripto paralarının değeri dakikalar içinde üç katına çıktı.

DeFi altcoin projesi şimdi düşüyor

Temsilciler, saldırının zirvesinde 4 milyon 2OMB tokenının yani eşdeğeri olan 1.600.000 doların kaybını doğruladı. Şu anda fiyatlar normale dönüyor. Redemption ise “Redemption Swap’e karşı gerçekleşen flaş kredi arbitraj saldırısıyla ilgili tüm ayrıntıları öğrenir öğrenmez bir Medium makalesi yayınlayacaklarını” söyledi. Yazım sırasında 30MB Token (30MB), yüzde 24.4’e yakın bir düşüş sergiliyor ve önceki seviyelerine dönmüş durumda. Token, saldırı sonrası 0.38 dolara kadar yükselmişti.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere DeFi alanında hack’ler devam ediyor. Hatta geçtiğimiz gün Ronin sidechain protokolüne yapılan 600 milyon dolarlık hack’e yönelik yeni bir gelişme ortaya çıktı. Kuzey Kore merkezli bir siber suç ve anonim bilgisayar korsanı örgütü olan Lazarus, merkezi olmayan finans (DeFi) tarihindeki en büyük istismarla – Ronin Sidechain protokolüne yapılan 600 milyon dolarlık hack’le ilişkilendirdi. ABD Yetkilileri ve Blockchain güvenlik ekibi Chainalysis, kötü şöhretli grubun saldırıyla bağlantılı olduğunu söyleyen raporlar yayınladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir