Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.120
% 0.86
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.120
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bu Bitcoin Borsalarında Kesinti: Resmi Açıklama Yapıldı!

Salı günü Cloudflare, hizmet ve ağ sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Birçok web sitesinde hatalara veya zaman aşımlarına neden olduğunu söyledi. Ayrıca, sorun Cloudflare ekibi tarafından belirlendi. Şu anda etkilenen hizmetleri geri yüklemek için bir düzeltme uyguluyor. Peki, bunun kripto paralarla ne alakası var? Cloudflare’in hizmet verdiği platformlar arasında ünlü Bitcoin borsaları yer alıyor. İşte detaylar…

Cloudflare sıkıntısı, kripto piyasasını etkiledi

Etkilenen hizmetler arasında büyük kripto web siteleri ve diğer popüler alışveriş, sosyal ve oyun platformları yer alıyor. Web sitelerinden bazıları, diğerleri arasında FTX, KuCoin, Coinbase, Amazon, Minecraft, Steam, Discord, Telegram, GitLab’ı içeriyor. Cloudflare ekibi, bu sabah 9.30 sularında, internet’in neredeyse yarısının web sitelerinde hata veya zaman aşımı yaşamasına neden olan kritik bir sorunu araştırıyor. Cloudflare, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Etkilenen bölgelerdeki sitelere ulaşmaya çalışanlar “500 Error” gözlemleyecek. Olay, ağımızdaki tüm veri hizmetlerini etkiliyor. Daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda sizi güncellemeye devam edeceğiz.

Sabah saat 10 civarı Cloudflare, ekibin sorunu tespit ettiğini ve etkilenen hizmetleri geri yüklemek için bir düzeltme uyguladığını söyledi. Daha sonra ekip sonuçları izlemeye başladı. Cloudflare CTO’su John Graham-Cumming, kesintinin dünya çapında olmadığını, ancak birçok yerin etkilendiğini söyledi. Hizmetler yakında tekrar çevrim içi olacağından bahsetti.

Bitcoin borsalarında kesintiler görülmekte

FTX, KuCoin, Kraken, Coinbase, WazirX, eToro, CoinMarketCap, Coingecko, Nexo ve diğerleri dahil olmak üzere birçok kripto platformu etkilendi. Ayrıca 2K Games, League of Legends, Minecraft, Steam, Amazon Web Services, Discord, DoorDash, Gitlab, Shopify, Skype, UPS, Udemy, Canva, HubSpot, vb. gibi büyük web siteleri de etkilenenler arasındaydı. Çoğu web sitesi, performansın yanı sıra DDoS koruması ve güvenliği için Cloudflare kullanıyor. Ayrıca, IP’yi yaymak için DigitalOcean’ın DNS hizmetini kullanan platformlar da hizmet Cloudflare’a bağlı olduğundan sorunlarla karşılaşıyordu.

Sorunun üzerine Cloudflare’in resmi açıklamasının ardından FTX, OKEx, Bitfinex gibi kripto para borsalarının yöneticilerinden de açıklama geldi. Borsa yöneticileri sorunun Cloudflare’den kaynaklandığını açıkladı.  Cloudflare, bir hafta içinde ikinci kesintisini yaşadı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi 15 Haziran’da bir kesinti bazı bölgelerde aksamalara neden oldu. Discord, GitLab ve SaaS platformu OSlash, Shopify ve Canva dahil olmak üzere birçok hizmet Hindistan, Endonezya ve Doğu Avrupa’da ağ sorunlarıyla karşılaştı. Ayrıca daha önce, 2019’da da bir kesinti yaşanmıştı ve kripto para piyasası yine etkilenmişti. Coinbase ve CoinMarketCap yine etkilenenler arasındaydı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir