Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.778
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.778
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Altcoin’den Metaverse Hamlesi: Fiyatı Patladı!

Layer 1 Blockchain protokolü olan Zilliqa (ZIL), yakında ortaklarına bir MaaS platformu sunan bir genişletilmiş gerçeklik (XR) metaverse olan Metapolis’i 2 Nisan’da piyasaya sürecek. Bu duyurunun ardından ZIL fiyatı yüzde 80’e yakın yükseliş sergiledi. İşte detaylar…

Zilliqa, metaverse duyurusunda bulundu

Metapolis ile Zilliqa, kullanıcılara web/yapay gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) aracılığıyla erişilebilen veri merkezli ve tamamen özelleştirilebilir bir XR deneyimi sunar. Metapolis, oyun, e-spor ve müzik endüstrisinde bir dizi markaya sahip şehirler inşa ediyor ve ilk ortaklıktan 2 milyon dolarlık lansman öncesi gelir elde ediyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere sharding teknolojisini kullanan Zilliqa Blockchain’i üzerine inşa edilmiş olan Metapolis, diğer Blockchain’lerden daha az enerji kullanımı ile onu daha çevre dostu kılar.

Ayrıca yüksek düzeyde ölçeklenebilir ve uygun maliyetlidir. Esasen, Metapolis boş bir tuvaldir; markalar, mekanlarını olmasını istedikleri gibi tanımlar. Metapolis, müşterilerinin her birinin benzersiz ihtiyaçlarına uyan dijital konumlar yaratır. Örneğin, kullanıcıların en sevdikleri sanatçılarla bağlantı kurabilecekleri bir dünya, spor takımlarıyla etkileşime geçmek için kurulan bir dünyadan büyük ölçüde farklılık gösterecektir.

ZIL fiyatı yükseliş yaşadı

Zilliqa, 4 Nisan 2022 tarihini metaverse için kesin lansman tarihi olarak duyurduktan sonra platformun ZIL tokenı 0.0505 dolardan 0.97 dolara kadar yükseldi. Yazım sırasında 0.87 dolara kadar geri çekilmiş durumda. Ancak 24 saatlik yükselişi yüzde 80’e yakın bir yükseliş yaşadı.

Zilliqa, saniyede binlerce işlemi tamamlama yeteneği ile yüksek verim sunmak üzere tasarlanmış, halka açık, izinsiz bir Blockchain’dir. İkinci katman ölçeklendirme çözümü olarak sharding’i kullanarak blok zinciri ölçeklenebilirliği ve hızı sorununu çözmeyi amaçlamaktadır. Zilliqa’da geliştirme çalışmaları resmi olarak Haziran 2017’de başladı ve test ağı Mart 2018’de yayına girdi. Bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra, Haziran 2019’da platform ana ağını başlattı. Zilliqa’nın yerel yardımcı program tokenı ZIL, ağdaki işlemleri işlemek ve akıllı sözleşmeleri yürütmek için kullanılır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir