Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$64.048
% 2.25
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 64.048
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Altcoin’de Protesto Günü: Fiyat Ne Olacak?

İşlemleri gizli ve anonim olarak gerçekleştiren altcoin projesi Monero (XMR), merkezi borsaların XMR rezervlerini doğru yansıtmadığı iddiasıyla Reddit platformunda devasa bir protestoya konu oluyor. Binlerce kullanıcı merkezi borsalardan toplu halde XMR çekiyor ve fiyat piyasa genelinden bağımsız %5’den fazla yükseldi.

“Merkezi borsalar yalan söylüyor”

“Protesto hazırlıkları ilk olarak Monero topluluğu arasında yaygınlaştı. Bunun nedeni, çoğu merkezi borsanın sahte teknik nedenlerle XMR’yi çekimlerine izin vermemesi. Daha sonra, diğer kriptoların kullanıcıları, sahte likidite gücü nedeniyle paralarını çekemeyeceklerini anladılar. Önce anonim kriptolar etkilense de, bir süre sonra diğer kripto türlerine de dokunuldu. Bu çılgın durum, büyük merkezi borsaların sahte likiditeye sahip olma eğilimi nedeniyle mümkün oldu. Bunun nedeni, ekonomik yapıları alım/satım işlemlerinize bağlı olarak kar elde etmektir: hiçbir alım/satım kâr getirmez.

Kripto borsaları geleneksel borsalar gibi düzgün bir şekilde denetlenmediği için, basitçe var olmayan “kağıt” paralar üretmeye çalışıyorlar. Bu paralar kolayca takas edilebilir, ancak çekme işlemleri başarısız olur” diyor r/CryptoCurrency subReddit’ten “pet2pet1982” isimli kullanıcı. Bildiride merkezi borsaları hedef gösterdiği şu ifadelerde yer alıyor:

Bu “kağıt” paralar anlamında en yozlaşmış borsalar Binance, Huobi ve Poloniex’tir. Lütfen gelecekte bu borsaları hiç kullanmayın ve onlardan geçiş yapmaya hazırlanın. 18 Nisan 2022’de, tüm kriptolarınızı tüm merkezi borsalardan çekmeye çalışın ve bu nedenle, seçtiğiniz borsaların “kağıt” kripto para ticareti yapıp yapmadığını kontrol edin. Eğer öyleyse, geri çekilemezsiniz. Bu son derece kolay bir deney, sadece kendi testinizi yapın!

Altcoin fiyatı bekleneni yaptı

Merkezi borsalardan toplu olarak XMR çekme işlemi gün içinde yapıldı. Operasyonla birlikte XMR/BTC çifti 0,006 doları aştı. Saat 18:18 sularında 0,0065 dolara ulaştı.

Topluluğun iddiası, Monero’nun (XMR) gizlilik odaklı teknolojisi üzerinden merkezi borsaların kullanıcılarına sahne fonlar yansıtması. Protesto ile borsalardan toplu halde XMR çekerek bunun gerçek olup olmadığı test edildi. Coinmuhendisi.com olarak gelişmenin ayrıntılarını aktarıyor olacağız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir