Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.447
% 2.25
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.447
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bu Altcoin’de Long Açtı: Tüm Portföyünü Kaybetti!

Altcoin yatırımcılarının zayıf risk yönetimi nedeniyle 1 Nisan’da bir dizi epik tasfiye gerçekleşti. Twitter takma adını kavaisscam olarak değiştiren bir trader, Kava Network (KAVA)’te tasfiye edilen uzun pozisyonu ile ilgili hikayesini açıkladı. Coinmuhendisi.com olarak olayın detaylarını inceliyoruz.

Altcoin platformunun şakası pahalıya mâl oldu

Kava Network’ün geçtiğimiz gün paylaştığı tweet sebebiyle pek çok kripto trader’ı mağdur oldu. Elon Musk’ın şirketi Tesla ile bir ortaklığa imza attığını duyuran altcoin şirketi daha sonra bu haberin 1 Nisan şakası olduğunu belirten Kava büyük tepki çekti. Bu durumdan mağdur olan bir kullanıcının açıklaması ise şu şekilde:

Titriyorum. Kava Platform’un 1 Nisan şakası yüzünden tüm portföyümü kaybettim. 1 Nisan olduğunu biliyorum ama o duyuru tweet’ini gördüm, resmi olduğundan emin olmak için “@” işaretini kontrol ettim. Evet resmi profildi ve o haber çok önemliydi.

Crypto Twitter’da paylaşılan ekran görüntülerine göre, duyuru yayınlandıktan 32 dakika sonra şaka olarak işaretlendi. Ancak, KAVA 4,53 dolar seviyesinden yükselmeye başladığında, trader 8.400 dolarlık pozisyonunda 40 katlık long açmaya karar verdi. Ardından, altcoin neredeyse 5 dolara yükseldi ve duyuru şaka olarak işaretlendikten hemen sonra geri çekildi.

Pek çok platform benzer paylaşımlarda bulunuyor

KAVA 4,65 dolara düştüğünde, trader Binance’den kendisine KAVA/USDT pozisyonunun yetersiz marj bakiyesi nedeniyle tasfiye edildiğini bildiren bir mesaj aldı. 600.000 dolarlık bir kârdan sadece bir adım ötede tüm portföyünü kaybeden trader, kaldıraçla alım satım yaparken zararı durdurmanın her zaman kullanılması gerektiğini yineledi. Crypto Twitter’daki bazı trader’lar, farklı altcoin projelerinde benzer hilelere düştüklerini açıkladı.

Solana tabanlı bir altcoin protokolü olan Kineko (KKO), altı kez Ballon d’Or kazanan Lionel Messi’den onay aldığı iddiasıyla ilgili bir duyuru yayınladı. Dahası trader ve yatırımcı AltcoinVentures, tasfiye edilmiş 170.000 dolarlık ONE/USDT pozisyonunu göstermek için bir ileti dizisi yayınladı. AltcoinVentures söz konusu pozisyonu, Ethereum katili olarak bilinen Harmony (ONE) tarafından bir yıl önce 1 Nisan’da yapılan bir duyurunun ardından açtığını belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir