Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.061
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.061
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bu Altcoin’de Likidite Krizi: İşlemler Durdu, Fiyat Çöktü!

Kripto para piyasaları, geçtiğimiz ay boyunca hem fiyat açısından hem de ekosistemdeki olaylar açısından darbe yedi. Örneğin Terra ekosistemindeki çöküş, genel piyasayı derinden etkiledi. Şimdi ise, bir altcoin projesi olan Celsius’ta likidite krizi ortaya çıktı. İşte detaylar…

Altcoin projesi Celsius’ta likidite krizi olabilir

Kripto para yatırma ve borç verme platformu Celsius, Aave’den 247 milyon dolar değerinde Wrapped Bitcoin’i alıp FTX borsasına göndermesiyle likidite kriziyle uğraşıyor olabilir. Celsius Networks, geçtiğimiz günlerde platformdaki tüm para çekme işlemlerini duraklattığını söyledi. Bunun, topluluğun çıkarına olduğunu söyledi. Celsius kullanıcıları, şimdiki adıyla Terra Classic Blockchain’indeki Anchor Protocol’ün çöküşünün ardından projenin fonlarını yanlış yönettiğine inandıkları için platformu eleştirdiler. Proje, likiditeyi istikrara kavuşturmak için yapılan son hamlelerle bu endişeleri gideriyor olabilir.

Bazıları, Celsius başarısız olursa, önemli miktarda stake edilmiş ETH (stETH) satacağını ve bunun da ETH’den daha fazla uzaklaşmasına neden olacağını düşünüyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere stETH, bir kullanıcının ETH’yi stake ettiğinin kanıtı olarak verilen Lido DeFi ödünç verme platformu tarafından sağlanan bir tokendır. Olağandışı token hareketleri, Celsius’un mevduatlarından faiz kazanmak için kullandığı Aave stake ve ödünç verme platformundan WBTC’yi kaldırmaya başladığında gerçekleşti.

9.500 WBTC kullanıldı

Şimdiye kadar, Aave’den yaklaşık 247 milyon dolar değerinde 9.500 WBTC tokenı kullanıldı. Bir dizi işlemin ardından, tüm bu tokenlar bilinmeyen bir nedenle FTX borsasına gönderildi. WBTC’ye ek olarak, FTX’e yaklaşık 74,5 milyon dolar değerinde 54.749 ETH gönderildiği görülüyor.

https://twitter.com/MikeBurgersburg/status/1536150279464357889

Bu tür bir faaliyet, hareketleri açıklayana kadar Celsius’un şeffaflığı için çok zayıf olsa da, firma, Aave’den çektiği WBTC ve ETH gibi değişken fonların çoğunu stablecoin’lerle değiştirerek likiditesinin istikrarlı olmasını sağlamaya çalışıyor olabilir. 12 Haziran’dan bu yana Celsius, Aave’de 204 milyon USDC stablecoin’i stake etti. Ayrıca, başka bir DeFi stake ve ödünç verme platformu olan Compound’a 10 milyon USDC ve yaklaşık 8,2 milyon DAI stablecoin’i yatırdı.

CEL fiyatı düşüş yaşadı

Celsius tarafından yeniden stake edilen toplam 222 milyon stablecoin, kaldırdığı WBTC tokenlerinin değerine neredeyse eşit, ancak yine de WBTC ve ETH’nin birleşik değeriyle eşleşmeye yaklaşmıyor. Celsius ekibinin taşınan kriptolarla ilgili planları hala net değil. FTX’e gönderdiği varlıkları satabilmesi için gerçek bir olasılık var. Ancak bir başka olası seçenek de, getiri elde etmek için borsaya gönderdikleri tokenları stake etme niyetinde olması.

Celsius Network’ün CEL tokenı, bu gelişmeler dolayısıyla yüzde 57’ye yakın bir düşüş yaşamış durumda. Coin, gün içerisinde 0.48 dolardan işlem görüyorken 0.14 dolara kadar geriledi. Şu anda, 0.17 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir