Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.616
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.616
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bu Altcoin Saldırı Altında: Milyonlar Kaybedildi!

Bitcoin ve altcoin alanında faaliyet gösteren bir platform olan Mirror Protocol saldırı altında görünüyor ve şimdiden 2 milyon dolar kadar kaybetmiş olabilir. İşte saldırıya yönelik detaylar…

Altcoin, ikinci hack saldırısına uğradı

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Mirror’ın yedi ay önce neredeyse 90 milyon dolarlık bir saldırıya uğradığının keşfedilmesinden sadece birkaç gün sonra, protokolün başka bir saldırıya maruz kaldığı görülüyor. Saldırgan, görünüşe göre, fiyat oracle’larının eski LUNC tokenı ile yeni LUNA tokenı arasındaki uyumsuz verilerden yararlandı.  İstismarla ilgili haberler, Mirror topluluğu forumunda bu konuda paylaşımda bulunan bir Mirror topluluğu üyesi tarafından iletildi. Ardından, dört gün önce bir önceki Mirror istismarını keşfeden Twitter kullanıcısı FatMan tarafından hızla yayıldı.

FatMan’e göre, fiyat oracle’larının konfigürasyonundaki bir hata nedeniyle hack gerçekleştirilebildi. Bu durum, oracle’ın şu anda orijinal Terra Classic (LUNC) tokenının (0,0001 dolar) yerine yeni Terra 2.0 (LUNA) tokenının (9.80 dolar) fiyatını bildirdiğini” söyleyen Chainlink topluluğu üyesi ChainLinkGod tarafından doğrulandı. FatMan, istismarın Mirror Protocol’e 2 milyon dolara mal olduğunu tahmin ediyor, ancak kaybedilen miktara dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat mBTC, METH, mDOT ve mGLXY havuzlarının likiditelerinin boşaltıldığı biliniyor.

Mirror Protocol geliştiricileri harekete geçmedi

FatMan ve diğer kripto kullanıcıları, mAAPL ve mAMZN gibi mAsset havuzlarının geri kalanı da boşaltılmadan önce Mirror geliştiricilerinin harekete geçmesi için çağrıda bulunuyor. Mirror Protocol, hisse senetleri gibi gerçek dünya varlıklarının fiyatını takip eden dijital sentetik varlıkların oluşturulmasına izin veren merkezi olmayan bir uygulamadır. Mirror’ın temel sözleşmeleri Terra Classic’te konuşlandırıldı, ancak varlıkları Ethereum ve Binance Smart Chain’de (BSC) de mevcut. Daha önce, olaydan yedi ay sonra keşfedilen 90 milyon dolarlık bir saldırıya uğradı.

MIR, Terra Blockchain’inde Terraform Labs (TFL) tarafından oluşturulan sentetik bir varlık protokolü olan Mirror Protocol’ün yönetim tokenıdır. Son saldırı haberlerinin yayılmasının ardından MIR’in değeri, son 24 saatte yüzde 8’e yakın düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir