Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.619
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.619
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Bu Altcoin İçin Dump Çılgınlığı: Milyonlarca Coin Satılıyor!

XRP fiyatı, yılın ilk yarısı sona ererken büyük bir yükselişi tetiklemeye hazırlanıyor. Altcoin yatırımcılarının Ripple’da yükselişe geçmesinin üç nedeni var. İşte dikkat etmeniz gerekenler..

Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb altcoin projesini dumplıyor

XRP fiyatı, Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb’in emrindeydi. XRP, başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinden sonra, projeye yakın kuruculara ve üyelere 80 milyar XRP hediye edildi. Jed McCaleb 9 milyar aldı. Ancak bugüne kadar gizemini koruyan bir iç çekişmeden sonra, kurucu ortak projeden ayrıldı.

O zamandan beri McCaleb elindekileri boşaltıyor. Bir fiyat düşüşünü önlemek için Ripple, önümüzdeki yedi yıl boyunca her yıl belirli bir miktarda XRP satmasını engelleyen bir anlaşma yaptı. 28 Haziran itibariyle, McCaleb’in sahip olduğu “Taco” cüzdanında artık sadece 96.19 milyon XRP var.

Kurucu ortak, her gün yaklaşık 3 ila 7 milyon XRP tokeni boşaltıyor. Bu arada, birkaç hafta içinde cüzdanın sıfıra gittiğini görecek. Arz-talep açısından bakıldığında bu, boğaların lehine olacak önemli bir gelişme.

XRP sağlıklı bir şekilde toparlanıyor

XRP fiyatı, son zamanlarda 0,340 dolarlık engeli bir destek tabanına çevirdikten sonra güç gösteriyor. Yükselişe daha fazla güven eklemek için, bir sonraki geri çekilme söz konusu bariyerden sekti. Sonuç olarak, yatırımcılar rallinin devamını bekliyor. Son hareket şüphesiz yükseliş olsa da, yatırımcıların 0,380 dolara bir birleşme ile karşı karşıya kalacağını not etmesi gerekiyor.

Bu nedenle, bu direncin aşılması, 0,439 dolardan yükselişin tetiklenmesinde kilit rol oynayacak. Diğer yandan, XRP fiyatını doğrudan ilgilendiren gelişmelerden biri SEC davası. Burada neler oluyor kısaca bakalım.

SEC ve Ripple davasından son gelişmeler

SEC, Aralık 2020’den bu yana Ripple’a karşı savaşıyor. Birden fazla baskı ve ileri geri hareketin ardından, sanıkların üstünlüğü ele geçirdi. Crypto Law US’nin kurucusu John E Deaton, geçtiğimiz günlerde SEC Başkanı Gary Gensler’in anlaşmaya varacağını tweetledi. Bir mesajda şunları söyledi:

Mantıklı: yapabiliyorken kazanın. Bunun tam tersi bir etkisi olabilir: “Bak, haklıydık” demek için kazanmak için yuvarlayın.

Bir başka popüler YouTuber olan Ben Armstrong, şunları söyledi:

Zaten anlaşmaya çalıştılar ve Ripple hayır dedi.

Ripple bu davanın üzerine çıkarsa, sadece Ripple veya kripto ekosistemi için tarihi bir kazanç olmaz, aynı zamanda XRP fiyatını artırmaya da yardımcı olur. Yazım sırasında XRP, 0.3429 dolardan işlem görüyor. Coinmuhendisi.com olarak SEC-Ripple davasından son gelişmeleri bu bültende aktarıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir